Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουλ της ίντριγκας και δουλειά μηδέν…

Τα μικροπολιτικά παιχνίδια στα οποία έχουν επιδοθεί και τα τρία κόμματα που υποτίθεται ότι στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου ανοίγουν διάπλατα, για μία ακόμη φορά, τον δρόμο της καταστροφής για τη χώρα.

Φουλ της ίντριγκας και δουλειά μηδέν…
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Τα μικροπολιτικά παιχνίδια, στα οποία έχουν επιδοθεί και τα τρία κόμματα που υποτίθεται ότι στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, ανοίγουν διάπλατα, για μία ακόμη φορά, τον δρόμο της καταστροφής για τη χώρα.

Την ίδια ώρα όπου η Ελλάδα δεν έχει πλέον ούτε έναν υποστηρικτή μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων της, εξαιτίας της συστηματικής καθυστέρησης που επιδεικνύει κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων, το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ μεριμνούν αποκλειστικά για τις επιδόσεις τους στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση και αδιαφορούν παντελώς για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών τις οποίες χρειάζεται, αλλά και για τις οποίες έχει δεσμευτεί, η χώρα.

Στο ΠΑΣΟΚ, «συντροφικές συμμαχίες» και αγώνας για τη διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος.

Στη Νέα Δημοκρατία, προσπάθεια αποφυγής της κυβερνητικής φθοράς και εμμονή στη γραμμή «μετέχουμε, αλλά δεν μετέχουμε, στην κυβέρνηση Παπαδήμου», διανθισμένη με κορόνες του τύπου «δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν».

Στο ΛΑΟΣ, ευθείες απειλές για αποχώρηση από την κυβέρνηση Παπαδήμου, με στόχο την ικανοποίηση ακόμη και των ακραίων τάσεων του κόμματος, οι οποίες αντιτίθενται σε «αδέσποτες» νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, τα μέτρα για τη λαθρομετανάστευση ή η αποσυμφόρηση των φυλακών.

Και όλα αυτά ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κρισιμότερη διαπραγμάτευση στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου και η κυβέρνηση Παπαδήμου εμφανίζεται αδύναμη να νομοθετήσει ακόμα και για το ωράριο των φαρμακείων…

Τι πρέπει, άραγε, να γίνει ώστε να «συνέλθει» ο πολιτικός κόσμος της χώρας;

Τι πρέπει να γίνει ώστε να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να αναλάβουν τις ευθύνες τους;

Νομίζουν ότι το μόνο που απασχολεί τους εταίρους μας στην ευρωζώνη είναι «η ολοκλήρωση του PSI και η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης», ώστε να μπορέσουμε να πάμε σε εκλογές;

Εμάς μας απασχολεί αυτό ώστε να μην οδηγηθούμε σε μια χειρότερη μορφή χρεοκοπίας από αυτή στην οποία βρισκόμαστε σήμερα.

Πιστεύουν αυτοί οι άνθρωποι ότι θα τους συγχωρήσει ο ελληνικός λαός αν η χώρα καταστραφεί λόγω των μικροπολιτικών παιχνιδιών στα οποία επιδίδονται;

Ποιο υπουργείο, έστω και ένα, δουλεύει σήμερα ώστε να μειωθεί ο αριθμός των ανέργων;

Ποια μέτρα λαμβάνονται ώστε να ανακοπεί η υφεσιακή πορεία της χώρας;

Δεν τους ενδιαφέρουν οι στρατιές των ανέργων ή τα χιλιάδες λουκέτα που μπαίνουν σε ολόκληρη την Ελλάδα;

Δεν αντιλαμβάνονται ότι τα πάντα καταρρέουν γύρω μας; Από ποια βάθη πιστεύουν ότι θα αναστήσουν την ελληνική οικονομία;

Με τη στάση τους αυτή, τα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου αφενός ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες για τη διατύπωση ακραίων και εξευτελιστικών προτάσεων, όπως αυτή περί επιτροπείας, την οποία επιχείρησε να προωθήσει το Βερολίνο, και αφετέρου βυθίζουν ακόμη βαθύτερα την Ελλάδα στα δεινά της ύφεσης.

Τι πρέπει να γίνει το γνωρίζουν καλά. Εάν δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους, δυστυχώς, τα επίχειρα των επιλογών τους θα μας βαρύνουν όλους…

*Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v