Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοινοβουλευτική παρωδία ή εθνική τραγωδία;

Όσο και εάν χρειάζεται σήμερα ο τόπος μια κυβέρνηση ισχυρή, σοβαρή και αποφασισμένη, με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που θα μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα σε ένα καλύτερο αύριο, είναι βέβαιο ότι δεν τη διαθέτει.

Κοινοβουλευτική παρωδία ή εθνική τραγωδία;
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Μπορούν να γίνουν εκλογές σύντομα; Μπορούν να γίνουν εκλογές αμέσως μόλις πέσει η αυλαία αυτής της άθλιας ιστορίας που λέγεται PSI και νέα δανειακή σύμβαση;

Όσο και εάν χρειάζεται αυτήν την ώρα ο τόπος μια κυβέρνηση ισχυρή, σοβαρή και αποφασισμένη, με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία θα μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα σε ένα καλύτερο αύριο, είναι βέβαιο ότι δεν τη διαθέτει.

Αντίθετα, το μόνο που είναι βέβαιο είναι ότι αυτός ο τόπος έχει άμεση και επιτακτική ανάγκη δραστικής ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού του και του επιπέδου εκπροσώπησης που αυτό προσφέρει στον ελληνικό λαό.

Είναι αδιανόητο η παρούσα κυβέρνηση να έχει μια θεωρητική πλειοψηφία 252 εδρών στη Βουλή και να μην είναι σε θέση να περάσει μια διάταξη για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων...

Αν δεν είναι σε θέση να το πράξει, όταν φέρει τη νέα δανειακή σύμβαση στη Βουλή ή τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, αν βέβαια τη φέρει, τότε τι περιμένει ότι θα γίνει;

Η κοινοβουλευτική παρωδία που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης, με τον Γ. Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα, τον Αντ. Σαμαρά στη Ρωσία και το αντάρτικο να μαίνεται μεταξύ των βουλευτών, την ίδια ώρα όπου η κυβέρνηση Παπαδήμου δίνει τη μάχη της αναδιάρθρωσης του χρέους και της νέας δανειακής σύμβασης, δείχνει ότι είμαστε πολύ κοντά στο τέλος.

Ο βουλευτής προφανώς πρέπει να βούλεται ελεύθερα και σε αυτόν και μόνο να ανήκει το δικαίωμα της απόφασης.

Όταν, όμως, οι βουλευτές της πλειοψηφίας λένε «ναι» στη μείωση των μισθών και των συντάξεων και στην υπερφορολόγηση των πολιτών, αλλά την ίδια ώρα προασπίζονται τα στενά συντεχνιακά συμφέροντα των δικηγόρων ή επιλέγουν να καταψηφίσουν τη ρύθμιση για τους φαρμακοποιούς, ώστε να στείλουν ένα μήνυμα εσωκομματικής δυσφορίας, με επίκεντρο τον υπουργό ο οποίος πρότεινε τη ρύθμιση, τότε προφανώς κάτι δεν πάει καλά στον τρόπο με τον οποίο κάνουν τη δουλειά τους.

Διότι η στάση τους αυτή καταδεικνύει ότι δεν αντιλαμβάνονται ούτε προς τα πού οδεύει ο τόπος, ούτε τις συνθήκες υπό τις οποίες βρίσκονται σήμερα εκατομμύρια πολίτες σε αυτήν τη χώρα, ούτε και την κρισιμότητα των περιστάσεων.

Οι σκηνές θρίλερ που διαδραματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, με βουλευτές από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση είτε να απουσιάζουν, είτε να καταψηφίζουν άρθρα του πολυνομοσχεδίου, καταδεικνύουν δύο πράγματα:

Πρώτον, ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου πατάει σε σαθρά ποδάρια και, δεύτερον, ότι σημαντικός αριθμός των βουλευτών των τριών κομμάτων που υποτίθεται ότι στηρίζουν την κυβέρνηση αυτή δεν έχει πάρει πρέφα τίποτε.

Το μόνο που τους νοιάζει είναι να εξυπηρετήσουν τα στενά συντεχνιακά τους συμφέροντα και την εκλογική τους πελατεία.

Έτσι, όμως, δουλειά δεν γίνεται. Απλά ανοίγει ο δρόμος για μια νέα εθνική τραγωδία.

Γι' αυτό, ας φύγουν οι άνθρωποι. Ας πάνε στα σπίτια τους ή όπου αλλού θεωρούν σκόπιμο και ας αφήσουν τον λαό να διαλέξει.

Ούτως ή άλλως, σε αυτήν τη ζωή, τα επίχειρα των αποφάσεών μας μόνο εμάς βαρύνουν.

Είτε ως πρόσωπα είτε ως σύνολο...


*Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v