ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα παράδοξα της παγκοσμιοποίησης και το νέο μάρκετινγκ

Τα παράδοξα της παγκοσμιοποίησης και το νέο μάρκετινγκ

Από την προώθηση της μαζικής παραγωγής και τις τεχνικές της πληροφορίας, το νέο μάρκετινγκ –που είναι αυτό της κρίσης- θα πρέπει όλο και περισσότερο να στηρίζεται σε ανθρώπους και πολιτιστικές αξίες. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Υπόθεση Ψωμιάδη: Η… ελληνική Πολιτεία στο εδώλιο

Υπόθεση Ψωμιάδη: Η… ελληνική Πολιτεία στο εδώλιο

Η άνοδος και η πτώση του επιχειρηματία που επηρέασε δραστικά τον χρηματοοικονομικό κλάδο της χώρας. Πού αρχίζουν και πού τελειώνουν οι ευθύνες του μόνου ίσως «επώνυμου» που έσβησε στη φυλακή.

TAGS ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Η Ελλάδα αδιαφορεί για την άμυνά της

Η Ελλάδα αδιαφορεί για την άμυνά της

Κανένα ελληνικό ενδιαφέρον δεν υπήρξε στην έκθεση-πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής άμυνας και ασφάλειας. Γιατί δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία. Γράφει ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης.

Πώς θα διασφαλίσετε το εισόδημά σας

Πώς θα διασφαλίσετε το εισόδημά σας

Λύσεις της ασφαλιστικής βιομηχανίας για την προστασία του εισοδήματος από εργασία, ακίνητα και χρηματοοικονομικές επενδύσεις. Οι νέες ανάγκες και οι νέες προκλήσεις όπως διαμορφώνονται σε εγχώριο και διεθνές περιβάλλον.

Η φάρμα των τραπεζών

Η φάρμα των τραπεζών

Το ισπανικό «bail in», το ιταλικό «bail out» και γιατί όλες οι τράπεζες είναι ίσες αλλά μερικές πιο ίσες από τις άλλες. Πώς η γερμανικής εμπνεύσεως «ορθοδοξία» στις τράπεζες δέχθηκε τεράστιο πλήγμα. Γράφει ο Κων/νος Μποτόπουλος.

Ο ΣΕΒΤ και οι νέες προτεραιότητες της βιομηχανίας

Αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά και επίμονα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων πρωτοπορεί σε δραστηριότητες του μέλλοντος. Οι ευκαιρίες για την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας και την εξοικονόμηση πόρων.

Μαρκάζος: Απεταξάμην τον Δαρβίνο

Τεράστιο θέμα έγινε η διακοπή της διδασκαλίας του Δαρβίνου στα τουρκικά σχολεία. Ομως τουλάχιστον αυτοί δεν υποκρίνονται όπως εμείς. Οι «χειρουργικές» παρεμβάσεις στη διδασκαλία και τα θρησκευτικά.

Είναι παράνομο να καταστρέφω χαρτονομίσματα;

Ποια είναι η λογική του νομοθέτη που απαγορεύει την καταστροφή χρημάτων. Τι ισχύει για τα φθαρμένα χαρτονομίσματα, πότε υποχρεούνται να τα αντικαταστήσουν οι τράπεζες.

Στα 25 δισ. το χρόνο το κόστος της... έλλειψης Παιδείας!

Συγκλονιστικά στοιχεία παρουσίασε ο γνωστός καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος. Το πραγματικό κόστος της διαρροής εγκεφάλων και της ασυμβατότητας παραγωγής και εκπαιδευτικού συστήματος.

Γιατί μειώνεται η παγκόσμια ζήτηση

Γιατί η παγκόσμια οικονομία βρίσκει χαμηλότερα επίπεδα ισορροπίας. Οι ανισορροπίες στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών και οι πολιτικές λιτότητας στην ευρωζώνη. Πού έχουν τις ρίζες τους οι κρίσεις του 2001 και του 2008, τι μας δείχνουν για το μέλλον.

Μια πρόταση win-win για εταιρικά ομόλογα και φορολογία

Τα «γενέθλια» της ΕΕΔΕ και το βαθύ αποτύπωμα στο ελληνικό management

Ο «μετα-Δυτικός κόσμος» και οι προκλήσεις για Ελλάδα

Υπάρχουν «βλάσφημοι» ιστορικοί;

Είναι φθηνά ή ακριβά τα ελληνικά ξενοδοχεία;

Ο Κ. Χατζηδάκης και η συμμαχία της αλήθειας

Ερχεται κύμα επενδύσεων ή ζούμε άλλη μια… αυταπάτη;

Πηγή καινοτομίας η βιομηχανία τροφίμων

Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και η οργή των Ελλήνων

Ανοικτή επιστολή ενός «πλούσιου» στον Τσακαλώτο

v