ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα δύο «αγκάθια» για το δημόσιο χρέος

Τα δύο «αγκάθια» για το δημόσιο χρέος

Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για μακρύ χρονικό διάστημα, όμως ιστορικά καμία χώρα δεν έχει πετύχει κάτι ανάλογο. Επιπροσθέτως, η επίτευξη τέτοιων πλεονασμάτων θα πιέσει τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Αντικρούει τον GDPR η νομοθεσία για «ξέπλυμα χρήματος»;

Αντικρούει τον GDPR η νομοθεσία για «ξέπλυμα χρήματος»;

Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων ήρθε για να μείνει, χωρίς όμως να επηρεάσει απαραίτητα κάθε διαδικασία που αφορά επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Γράφει η δικηγόρος Ε. Πουλή.

Το μουντιάλ, οι μπίζνες και ο... χορός των μαφιόζων

Το μουντιάλ, οι μπίζνες και ο... χορός των μαφιόζων

Το 2018 θα ξεπεράσει τα 5 τρισ. ευρώ ο τζίρος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και των συναφών δραστηριοτήτων. Πώς μετατρέπεται ο χώρος σε άβατο, γιατί διεισδύουν οι μαφίες και γιατί χρειάζονται οι ερασιτέχνες. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Εμπορικοί πόλεμοι: Το αναπάντεχο σκάκι του Τραμπ

Εμπορικοί πόλεμοι: Το αναπάντεχο σκάκι του Τραμπ

Και όμως υπάρχει σαφής στρατηγική πίσω από τη μεγαλύτερη σύγκρουση της εποχής μας, αυτή μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ. Το χρονικό της διαμάχης και τι θέλουν πραγματικά Πεκίνο και Ουάσινγκτον. Γράφει ο Γ. Λαγαρίας.

Μακεδονικές... παραλλαγές της συμφωνίας των Πρεσπών

Μακεδονικές... παραλλαγές της συμφωνίας των Πρεσπών

Οι διάφορες «αναγνώσεις» της συμφωνίας Ελλάδας - πΓΔΜ για το ονοματολογικό, τα τρία κρυμμένα συμπεράσματα και η παγίδα στην οποία παραμένει εγκλωβισμένη η χώρα. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Η Κίνα είναι πολύ δυνατή για να κάνει πίσω

Πώς μπορούν να αντιδράσουν οι Κινέζοι στην κήρυξη εμπορικού πολέμου. Η υποτίμηση και τα «γκρίζα» κόλπα για να κάνουν δύσκολη τη ζωή των αμερικανικών επιχειρήσεων. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Τα τύμπανα ηχούν απειλητικά για τις μετοχές

Γιατί η Saxo Bank διατηρεί αμυντική στάση απέναντι στις μετοχές και τι προτείνει στους επενδυτές. Ο εμπορικός πόλεμος, τα απογοητευτικά στοιχεία στην Ευρώπη και η υποαπόδοση των αναδυόμενων αγορών. Τι λέει ο επικεφαλής στρατηγικής μετοχών.

Customer Capitalism: Η νέα πρόκληση για τις επιχειρήσεις!

Στην εποχή των ψηφιακών ανατροπών, οι πελάτες και όχι οι επιχειρήσεις είναι αυτοί που κερδίζουν έδαφος στον έλεγχο της αγοράς. Ποιος ο ρόλος των μαρκών και της ζήτησής τους.

ΕΣΥ: Ευέλικτα και ασφαλή νοσοκομεία μαζί με αυξημένη κοινωνική ευμάρεια

Τα δομικά προβλήματα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν. Ο «εναγκαλισμός» με την εκάστοτε κυβέρνηση και οι εναλλακτικές προσεγγίσεις.

Τι να περιμένουμε μετά τη συμφωνία για το χρέος

Γιατί δεν χωρά ούτε θριαμβολογία, ούτε καταστροφολογία. Η επόμενη ημέρα για την οικονομία και το παράδειγμα Χότζα και Τσαουσέσκου. Οι δύο κριτικές και η... τρίτη άποψη. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Πού έχει δίκιο ο Γ. Στουρνάρας για την οικονομία

Tώρα συμφωνούν με τον Βαρουφάκη;

Η ελληνική οικονομία στη μεταμνημονιακή εποχή

Μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις για την οικονομία ο Ερντογάν

Η ελληνική συμφωνία και τα καλά νέα για τις τράπεζες

Η γεωγραφία της μεγαλοφυΐας

Γιατί τελικά φθάσαμε στο Υπερταμείο

Η Ελλάδα και το έλλειμμα ασφάλειας

Τα δύο «προβλήματα» της συμφωνίας με την πΓΔΜ

Καταναλωτές Vs... εργαζομένων!

v