ΑΠΟΨΕΙΣ

Το Bitcoin και το ερώτημα της πραγματικής του αξίας

Το Bitcoin και το ερώτημα της πραγματικής του αξίας

Ποια είναι τελικά η χρησιμότητα του διάσημου κρυπτονομίσματος. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και γιατί εν τέλει η αξία πηγάζει μόνο από την εμπιστοσύνη, την σπανιότητα και την υιοθέτηση. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Ποια είναι τα έξι μεγάλα «όπλα» της φίρμας

Ποια είναι τα έξι μεγάλα «όπλα» της φίρμας

Οι τεράστιες αλλαγές που έχει φέρει η τεχνολογία και γιατί η σημασία της φίρμας δεν... θα πεθάνει ποτέ. Πέντε λόγοι που στην σημερινή συγκυρία το όνομα έχει σημασία και προσφέρει στον καταναλωτή. Γράφει ο Ν. Καραγεωργίου.

TAGS ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Ποιες είναι οι λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών

Ποιες είναι οι λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών

Παλαιοκομματικές πρακτικές όπως οι πρόσκαιρες προσλήψεις στο δημόσιο δεν μπορούν να δώσουν λύση. Γιατί είναι απαραίτητη η προσέλκυση ξένου χρήματος και ποια είναι η συνταγή. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Ποια είναι η συνταγή για πραγματική τόνωση των εξαγωγών

Ποια είναι η συνταγή για πραγματική τόνωση των εξαγωγών

Η ενίσχυση, η εδραίωση και η διάρκεια της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων θέλει σύστημα, βαθιά επικοινωνία και γόνιμες ιδέες. Ποια μαθήματα μπορούμε να πάρουμε από Γερμανούς, Ιταλούς και Αυστριακούς. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Επανεκκίνηση της οικονομίας με άλλο ασφαλιστικό

Επανεκκίνηση της οικονομίας με άλλο ασφαλιστικό

Είναι προφανές ότι λιγότεροι εργαζόμενοι δεν μπορούν να συντηρούν περισσότερους συνταξιούχους για περισσότερα χρόνια. Οι φρούδες υποσχέσεις που έδινε το σύστημα και τι πρέπει να γίνει. Γράφει ο Μ. Γραφάκος.

Πώς τα ολιγοπώλια διευρύνουν τις ανισότητες

Τι πιστεύει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθηγητής Τομασο Βαλέττι,για το ρόλο της συγκέντρωσης των επιχειρήσεων και τη σημασία τους στην ανάπτυξη μιας οικονομίας.

Οικονομικές καταστάσεις: Βάρος ή χρήσιμο μέσο πληροφόρησης;

Πόσο χρήσιμες είναι τελικά οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, και ποιόν σκοπό επιτελούν; Είναι μια αμιγώς γραφειοκρατική διαδικασία ή περιέχουν ουσιώδη στοιχεία. Πόσο μπορούμε να τις εμπιστευθούμε;

Ποια είναι η χρησιμότητα του Bitcoin

Η αξία των κρυπτονομισμάτων και τα πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παραδοσιακά μέσα διατήρησης του πλούτου. Ο κρατικός έλεγχος και τα δύο λάθη που κάνουν οι άνθρωποι σχετικά με τη φύση και τη λειτουργία του χρήματος.

Γιατί η γραφειοκρατία είναι... κλοπή!

Στην Ελλάδα της κρίσης και της υπερφορολόγησης, γιατί σχεδόν ποτέ δεν έγινε λόγος και δημόσια συζήτηση για τα οικονομικά της δημόσιας επιλογής; Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Τι κρύβει το νέο πρόσωπο της παγκοσμιοποίησης

Οι πέντε σημαντικότερες διαρθρωτικές μεταβολές στη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης κατά το διεθνές ινστιτούτο της McKinsey. Ποιοι θα επωφεληθούν από τα νέα δεδομένα. Γράφει η Βενετία Κουσία.

Το ηθικό πλεονέκτημα, η Θάτσερ και οι κάλπες

Πότε πετυχαίνει η πολιτική της λιτότητας

H Ελλάδα και η εξαγωγική πρόκληση

Ανάπτυξη και εγκληματικότητα δεν συμβαδίζουν!

Η επική ιστορία του Bitcoin

Η ΟΝΕ αύξησε το χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου

Πώς θα παταχθεί επιτέλους το παραεμπόριο!

Η εγχώρια βιομηχανία τροφίμων και οι νέες προκλήσεις

Το ΔΝΤ και ο δανεισμός με δυο μέτρα και δυο σταθμά

Η νέα μορφή καπιταλισμού και η σημασία των δεδομένων

v