ΑΠΟΨΕΙΣ

Οξύνεται η κοινωνική ανισότητα παρά τις ενέσεις-μαμούθ

Οξύνεται η κοινωνική ανισότητα παρά τις ενέσεις-μαμούθ

H κρατική βοήθεια παρέχεται με όρους. Το κοινωνικό ζήτημα βρίσκεται στην καρδιά αυτής της κρίσης. Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι η επόμενη ημέρα. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει η ιεράρχηση των κοινωνικών αξιών.

Τώρα είναι η ώρα της εγχώριας παραγωγής

Τώρα είναι η ώρα της εγχώριας παραγωγής

Καλούμαστε να λύσουμε μια πολύ δύσκολη εξίσωση, χωρίς τα παλιά «λυσάρια». Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Η «ευαισθησία» του τουρισμού, η αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου και ο ρόλος των νέων τεχνολογιών. Γράφει ο Δ. Βέργαδος.

Επιταγές: Τι πρέπει να ξέρετε για την αναστολή πληρωμών

Επιταγές: Τι πρέπει να ξέρετε για την αναστολή πληρωμών

Ποια η τύχη επιχειρήσεων που έχουν λάβει τις «υπό αναστολή» επιταγές. Τι συμβαίνει σε περιπτώσεις οπισθογράφησης και όχι έκδοσης της επιταγής. Πώς αντιμετωπίζονται οι επιταγές από εταιρείες που δεν πλήττονται βάσει του ΚΑΔ. Γράφει ο Γ. Ψαράκης.

Το κόστος της καραντίνας στη Λατινική Αμερική

Το κόστος της καραντίνας στη Λατινική Αμερική

Χώρες με φτωχούς πληθυσμούς είναι από τις πλέον ευάλωτες στα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης. «Αν σταματήσει η παραγωγική διαδικασία έρχεται το χάος», υποστηρίζει μεξικανός εκατομμυριούχος. Το μήνυμα του προέδρου της χώρας. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Επιχειρήσεις: Οι παγίδες και οι λύσεις για τηλε-εργασία

Επιχειρήσεις: Οι παγίδες και οι λύσεις για τηλε-εργασία

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις της virtual επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων. Πώς θα αποφευχθεί η μείωση του πραγματικού παραγωγικού χρόνου, λόγω των συνεχόμενων «back to back» video calls. Γράφει η Ελενα Κατσίνα.

Η συνταγή για σωστό μάνατζμεντ σε καιρούς πανδημίας

Η πρόκληση για τις επιχειρήσεις είναι να δημιουργήσουν εκ νέου άμεσες επιχειρηματικές διαδικασίες οργάνωσης όπου η διευθυντική ομάδα είναι ο άρχων του παιχνιδιού. Πώς θα επιτευχθεί. Γράφει ο Κ. Ζοπουνίδης.

Η κρίσιμη μάχη της Γηραιάς Ηπείρου

Θέλει μεγάλη... προσοχή, ο τρόπος με τον οποίον η Γερμανία θα «χάσει» το παιχνίδι του κορωνο-ομολόγου. Το εσωτερικό μέτωπο, οι ανάγκες της ΕΕ και τα προφητικά λόγια του... Τσώρτσιλ. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Μη βάζετε σε καραντίνα το ψηφιακό σας μάρκετινγκ

Οι επόμενες εβδομάδες ή μήνες θα είναι δύσκολοι για κάθε εταιρεία. Ωστόσο, αποτελούν και μια ευκαιρία για να ενισχύσουν τις σχέσεις με τους πελάτες τους, αξιοποιώντας την τεχνολογία. Γράφει η Ρ. Ζαχαροπούλου.

Ο κορωνοϊός και το τέλος του... καπιταλισμού

Μια άγνωστη σε διάρκεια και μέγεθος ύφεση είναι μπροστά μας και θα έχει την πολύ κακή ιδιότητα να είναι βίαια ανατρεπτική σε όλα τα επίπεδα. Επίκειται συντριβή για τα «ζωώδη ένστικτα» του Κέινς; Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Πόσο θα μας κοστίσει ο κορωνοϊός

Τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και το βαρύ οικονομικό κόστος. Πώς αναμένεται να επηρεαστούν χώρες, επιχειρήσεις και ιδιώτες. Πρόκειται για μετάβαση σε μια Νέα Εποχή; Γράφει ο Ν. Καραμούζης.

Πώς θα διαχειριστούμε την κακή διάθεση λόγω καραντίνας

H Covid-19 και η επόμενη μέρα για τα ακίνητα

Πώς τα ρομπότ εξασφαλίζουν επιχειρηματική συνέχεια στην κρίση

Το υπαρξιακό πρόβλημα της ΕΕ και οι λάθος απαντήσεις

Η πανδημία και τα δεδομένα για τις πληρωμές ενοικίου

«Μαύρος κύκνος» με καταλυτικές επιπτώσεις η πανδημία

Απειλές και ευκαιρίες από τον κορωνοϊό

Η πανδημία και το τέλος του παραλογισμού

Εκκληση για ατομική ευθύνη ή προσπάθεια μετακύλισης της ευθύνης;

Η Κίνα απειλεί τώρα να ρίξει στο καναβάτσο τον Τραμπ

v