ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα παιδιά μας θα μείνουν στην Ελλάδα;

Τα παιδιά μας θα μείνουν στην Ελλάδα;

Τι να κάτσεις να κάνεις σε μια χώρα με νοσοκομεία που υπολειτουργούν και σαπίζουν, με πανεπιστήμια που καίγονται, με οικονομία που ρημάζει και με πολιτικούς που τρέμουν τη σκιά τους; Από τον Πάτροκλο Κουδούνη.

Πού είναι οι Έλληνες επιχειρηματίες;

Πού είναι οι Έλληνες επιχειρηματίες;

Στην Κύπρο τα προβλήματα είναι μικρότερα, αλλά οι επιχειρηματίες αντιδρούν και κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Εμείς είμαστε στο χείλος του γκρεμού κι ο επιχειρηματικός κόσμος δείχνει να βρίσκεται σε λήθαργο.

Α. Σίνος: Εσωτερικός δανεισμός

Α. Σίνος: Εσωτερικός δανεισμός "εδώ και τώρα"!

Το ελληνικό δημόσιο πρέπει "εδώ και τώρα" να εκδώσει έντοκα γραμμάτια και ομόλογα για το αποταμιευτικό κοινό, με διάρκεια έως τρία έτη και αξία όχι μεγαλύτερη των 10.000 ευρώ, διαπραγματεύσιμα στο Χ.Α. Γράφει ο Αλ. Σίνος.

Χ. Ζάκας: Αναθερμαίνεται η αγορά αποθηκών

Χ. Ζάκας: Αναθερμαίνεται η αγορά αποθηκών

Την αναθέρμανση της αγοράς αποθηκευτικών χώρων στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας αποτυπώνει ο Χ.Ζάκας, στέλεχος της ΔΑΝΟΣ/BNP Paribas Real Estate. Οι τάσεις της αγοράς και ενδεικτικές τιμές ενοικίασης.

Δ. Τζάνας: Σε ομηρία η Σοφοκλέους

Δ. Τζάνας: Σε ομηρία η Σοφοκλέους

Υπό την ομηρία των δημοσιονομικών εξελίξεων παραμένει το ΧΑ, προσδοκώντας ότι μέσα στους πρώτους μήνες του 2010 θα υπάρξουν ορατές ενδείξεις επίτευξης των στόχων για το έλλειμμα. Γράφει ο Δ. Τζάνας.

Μετά το 2012 η ανάκαμψη στην κτηματαγορά

Οι προοπτικές για το 2010 είναι ακόμα χειρότερες και πουθενά δεν διακρίνεται φως στο βάθος του τούνελ για πιθανή ανάκαμψη στην κτηματαγορά. Ελπίδες για ανάκαμψη υπάρχουν πλέον για μετά το έτος 2012. Γράφει ο Ν. Γιαννουλέλης.

Ο λαός «εξέθεσε» τους εκπροσώπους του!

Μπορεί ο λαός να τους εξέλεξε βουλευτές, σε καμιά περίπτωση όμως δεν ανέχεται να του υποδείξουν ποιον αρχηγό «οφείλει» να εκλέξει. Αυτό τουλάχιστον κατέστησε σαφές το 50 και κάτι τοις εκατό. Του Π. Κουδούνη.

Μηδενική ανοχή για την κυβέρνηση

Τίποτα δεν μοιάζει όπως παλιά. Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει ούτε περίοδο χάριτος, ούτε περιθώρια για ερασιτεχνισμούς. Οι διεθνείς «καρχαρίες» έχουν μυρίσει αίμα και η εγχώρια κοινωνία έχει μπουχτίσει από αερολογίες.

Τι ισχύει σήμερα για τις απαλλοτριώσεις ακινήτων

Τι ισχύει σήμερα με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο του 2001 για τις απαλλοτριώσεις ακινήτων αναλύει ο κ. Παναγιώτης Μερεκούλιας, MRICS Επικεφαλής του Τμήματος Μελετών
της ΔΑΝΟΣ / BNP PARIBAS Real Estate.

"Άμα πληρώνεις φιστίκια, αγοράζεις…μαϊμούδες"

Το πρόβλημα με αυτούς που στελεχώνουν θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο δεν είναι "πόσα παίρνουν" αλλά "πόσα δίνουν". Δυστυχώς και η νέα κυβέρνηση δείχνει να πέφτει στην παγίδα του εύκολου λαϊκισμού. Του Γ. Παπανικολάου.

Ελλάς: Η χώρα της "κονσέρβας"

Πιάστε τους φοροφυγάδες τώρα!

Ν. Μεταξάς: Στηρίξτε τις οργανωμένες αγορές

Δ. Τζάνας: Οι αγορές ξανασκέφτονται...

Οι επαγγελματίες πολιτικοί και τα "ταγάρια"

ING: Τα deals θα τροφοδοτήσουν το ράλι!

Οικονομία: Πώς θα αποφύγουμε το "λουκέτο"…

Η διαφθορά απέχει από τις εκλογές!

Γιώργο... δεν βγαίνουν οι αριθμοί!

Tα μεγάλα σφάλματα του Καραμανλή

v