Η νέα δημιουργική γενιά να πάρει το τιμόνι…

Άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, επιπλέον φορολόγηση τυχερών παιχνιδιών αλλά και επιστροφή των οφειλών σε ιδιώτες μερικές από τις προτάσεις της ΝΔ για την ανάπτυξη. Γράφει ο Νίκος Κωστόπουλος.

  • του Νίκου Κωστόπουλου*
Η νέα δημιουργική γενιά να πάρει το τιμόνι…
Η παρουσίαση συγκεκριμένων, ρεαλιστικών και κοστολογημένων προτάσεων γίνεται από την πλευρά της Ν.Δ. εδώ και δύο χρόνια. Είναι μια δυναμική διαδικασία, που προσαρμόζεται ανάλογα με την οικονομική κατάσταση της χώρας και το διεθνές περιβάλλον. Στο Ζάππειο της περασμένης Κυριακής τέθηκαν ολοκληρωμένα οι άξονες ανάπτυξης της χώρας, μέσα από τον επαναπροσδιορισμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Μόνο αν δώσουμε απάντηση στο ερώτημα «ποιος θα μας κάνει να παράγουμε;» θα βγούμε από την κρίση.

O Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επανεκκίνησης της οικονομίας, που στην ουσία αναπροσδιορίζει και βάζει σε γερά θεμέλια τον παραγωγικό ιστό της χώρας.

Πέρα όμως από τα ζητήματα "υψηλής" οικονομικής πολιτικής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, που στόχο έχουν να αναπνεύσει η κοινωνία.

Και κυρίως η μεσαία τάξη:

• Άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, καθώς σχεδόν 14,5 δισ. μένουν αναξιοποίητα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άφησε κλειδωμένα στο ντουλάπι τα κοινοτικά κονδύλια, ενώ η απορρόφηση έμεινε κολλημένη στο 12%. Παράκαμψη των γραφειοκρατικών εμποδίων για να επισπεύσουμε την εκταμίευσή τους. Η ενεργοποίησή τους θα σημάνει και την άμεση έναρξη σημαντικών έργων υποδομής, όπως οι 5 μεγάλοι οδικοί άξονες.

• Επιπλέον φορολόγηση τυχερών παιχνιδιών.

Επιστροφή από το κράτος των οφειλών σε ιδιώτες, που ανέρχονται σε 6,7 δισ. τα τελευταία δύο χρόνια, έως και τις αρχές του καλοκαιριού.

Θέλουμε ένα κράτος ευέλικτο, μικρό…

Θέλουμε ένα κράτος που θα δίνει κίνητρα στη νεανική επιχειρηματικότητα…

Θέλουμε ένα κράτος προσιτό στον πολίτη…

Και αυτό το κράτος μπορεί να το οικοδομήσει αυτή η νέα δημιουργική γενιά.

Γιατί η ανάπτυξη δεν είναι προφανώς μια On Off διαδικασία.

Χωρίς μικρές πρωτοβουλιακές κινήσεις ανάπτυξης δεν μπορεί να έρθει ανάκαμψη.

Χωρίς ανάκαμψη ούτε οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα καταστεί βιώσιμο.

Και πάνω από όλα, είναι ανάγκη η ανάπτυξη αυτή να φτάσει στην κοινωνία.


* Ο Νίκος Κωστόπουλος είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β΄ Αθηνών.


** Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v