MANAGER 2DAY

Πώς χτίζεται η φήμη και... επιχειρηματικές αυτοκρατορίες

Πώς χτίζεται η φήμη και... επιχειρηματικές αυτοκρατορίες

Κάποιος είπε ότι κρίνουμε τους εαυτούς μας από αυτά που αισθανόμαστε ικανοί να κάνουμε, ενώ οι άλλοι μάς κρίνουν από αυτά που ήδη έχουμε κάνει. Γιατί η φήμη είναι κεφάλαιο. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Γιατί οι εργασιομανείς δεν είναι... ήρωες

Γιατί οι εργασιομανείς δεν είναι... ήρωες

Ποια κατηγορία εργαζομένων είναι πραγματικά πολύτιμοι για μια εταιρεία και γιατί όσοι δουλεύουν πολύ δεν είναι αναγκαστικά οι καλύτεροι. Οι απαιτήσεις για ένα στέλεχος και τα λάθη που μπορεί να κοστίζουν ακριβά.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Ηγεσία και μάνατζεμεντ: Δυο διαφορετικοί ρόλοι

Ηγεσία και μάνατζεμεντ: Δυο διαφορετικοί ρόλοι

Γιατί είναι λάθος να θεωρείται ότι η αποτελεσματική ηγεσία ταυτίζεται πάντα με το μάνατζμεντ μίας εταιρείας ή ενός οργανισμού. Τα χαρακτηριστικά του ηγέτη και του διοικητή. Πώς διαχωρίζονται οι ρόλοι.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Πώς να αποφύγετε τις «δύσκολες» ερωτήσεις

Πώς να αποφύγετε τις «δύσκολες» ερωτήσεις

Για να αποφύγει ο υπεύθυνος της εταιρίας να δώσει εσφαλμένες εντυπώσεις, πρέπει να απαντήσει... «κατ' ευφημισμόν» στις ερωτήσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα απαντήσεων.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Πώς να κρατήσετε την θέση σας στην εταιρία

Πώς να κρατήσετε την θέση σας στην εταιρία

Να φροντίσετε να έχετε πολλές συμπάθειες. Ασφαλώς και πρέπει να είστε και ικανός, αλλά, αν δεν σάς πολυσυμπαθούν, οι πιθανότητες να σάς δείξουν την πόρτα πριν από άλλους είναι αρκετά μεγάλες.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Πέντε tips για να πετυχαίνετε τους στόχους σας

Πώς τα στελέχη των επιχειρήσεων θα πετύχουν τους στόχους τους. Οι σχέσεις με τους υφισταμένους και το λάθος του υπερπρογραμματισμού. Το μοίρασμα των εργασιών.

Γιατί στο management προέχει η στρατηγική

Ο καλός μάνατζερ διαχειρίζεται την αλλαγή, καταστρώνει την στρατηγική και εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τις διαδικασίες, την πρόοδο και τις ισορροπίες. Σε όλα αυτά, είναι πολύ πιθανό να χρειαζόμαστε τους «ανθρώπους» μας.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Από τις έξυπνες στις... εξυπνότερες επιχειρήσεις

Τα δεδομένα για τη γνώση συνθέτουν έναν τεράστιο νέο φυσικό πόρο, ο οποίος υπόσχεται να είναι για τον 21ο αιώνα αυτό που ήταν η θερμική ενέργεια πριν 300 χρόνια. Πώς επηρεάζονται οι επιχειρήσεις.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητη για την επιτυχία η... αισιόδοξη στάση

Οι αισιόδοξοι ξέρουν να προσφέρουν κίνητρα στον εαυτό τους και προσεγγίζουν όλα τα προβλήματα με θετική, εποικοδομητική, φιλοσοφική άποψη. Οι τεχνικές για την σταδιακή ανάπτυξη αισιόδοξης στάσης.

Intrapreneurs: Ενας θεσμός που προωθεί την δημιουργικότητα

Όλο και περισσότερο, οι μεγάλες εταιρείες καλλιεργούν και προωθούν την ενδοεπιχειρησιακή ιδιωτική δραστηριότητα, με πολύ θετικά αποτελέσματα. Ο ρόλος του manager και πώς πρέπει να αντιμετωπίσει το νέο «θεσμό». Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Tα κλειδιά για μια επιτυχημένη καριέρα

Δεν μαθαίνουμε πάντα από τα λάθη μας

Πότε η διαφωνία γίνεται πλεονέκτημα για την εταιρία

Το κακό αφεντικό και πώς αντιμετωπίζεται

Kαταλύτης για τις επιχειρήσεις το... ακμαίο ηθικό

Γιατί πρέπει να επανεξετάζεται η στρατηγική της εταιρίας

Ο manager δεν πρέπει να βασανίζεται για μικροπράγματα

Η νέα τάση στο μάρκετινγκ

Δυο πολύτιμοι σύμμαχοι για τον manager

Oσοι ξέρουν να ακούν, πετυχαίνουν περισσότερο

v