Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,4% για το πετρέλαιο στα $97,26

Μεικτή εικόνα σε ένα γενικότερο πλαίσιο σταθεροποίησης στα επίπεδα που κατακτήθηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις παρουσίασαν την Τετάρτη οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της Laiki Popular Bank

Μεικτή εικόνα σε ένα γενικότερο πλαίσιο σταθεροποίησης στα επίπεδα που κατακτήθηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις παρουσίασαν την Τετάρτη οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς το petroleum complex κινήθηκε με οδηγό την ανακοίνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες των εβδομαδιαίων αποθεμάτων για την εβδομάδα που τελείωσε στις 17 Αυγούστου, ενώ τα πολύτιμα μέταλλα κατέγραψαν περιορισμένες διακυμάνσεις, με το χρυσό να έχει αρνητικό πρόσημο και τον άργυρο θετικό.
 
Θετικός ήταν ο αντίκτυπος των πρακτικών της Fed που δημοσιεύθηκαν στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδος. Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) έκλεισε στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης στα 97,26$/βαρέλι με κέρδη 0,4%, ενώ στα προϊόντα η εικόνα ήταν καλύτερη για τη βενζίνη και χειρότερη για το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς η πρώτη (Συμβόλαιο Σεπτ.) έκανε settlement στα 310,42cents/γαλόνι (+1,2%) και το δεύτερο (Συμβόλαιο Σεπτ.) στα 312,87cents/γαλόνι (+0,1%).

Το Υπουργείο Ενέργειας (U.S. Department of Energy) ανακοίνωσε απροσδόκητη μείωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων κατά 5,4εκ. βαρέλια για το crude, αναμενόμενη αύξηση κατά περίπου 1 εκ. βαρέλια για τα distillates και λίγο μικρότερη της αναμενόμενης μείωση κατά σχεδόν 1εκ. βαρέλια για τη βενζίνη, ενώ μείωση της ζήτησης έλαβε χώρα για όλα τα προϊόντα.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων εξάλλου, ο χρυσός (Συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισε με μικρές απώλειες στο Comex, στα 1638,3 $/ουγκιά (-0,15%), ενώ μικρή άνοδο σημείωσε η τιμή του αργύρου, με τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου να κλείνουν το floor trading στα 29,48 $/ουγκιά, ενισχυμένα κατά περίπου 0,2%.

Σημειώνεται ότι η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφωνόταν αργά το βράδυ -μετά τη δημοσίευση των Fed minutes- στα $1.2530 ανά ευρώ.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v