Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές απώλειες για το πετρέλαιο στα $92,73

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς το petroleum complex κινήθηκε σε πολύ ήρεμους τόνους και με τάσεις σταθεροποίησης.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της Laiki Popular Bank

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς το petroleum complex κινήθηκε σε πολύ ήρεμους τόνους και με τάσεις σταθεροποίησης, ενώ σε χαμηλότερα επίπεδα με πωλήσεις συμβολαίων στην εκπνοή του floor trading στο Comex διαμορφώθηκαν οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων, με το χρυσό να παρουσιάζει συγκριτικά καλύτερη συμπεριφορά από τον άργυρο.

Στη γλώσσα των αριθμών, στην αγορά ενέργειας το light crude oil (συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) έκλεισε στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης στα 92,73$/βαρέλι με οριακή πτώση, ενώ στα προϊόντα η βενζίνη έκλεισε στα 299,07cents/γαλόνι (-0,5%) και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 301,83cents/γαλόνι (-0,1%).

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων εξάλλου, ο χρυσός (Συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισε με απώλειες, κάνοντας settlement στα 1610,6 $/ουγκιά (-0,65%), ενώ μεγαλύτερη υποχώρηση σημείωσε η τιμή του αργύρου, με τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου να διαπραγματεύονται στα 27,767 $/ουγκιά, μειωμένα κατά σχεδόν 1%.
 
Στην αγορά συναλλάγματος η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφωνόταν αργά το βράδυ στα $1.2340 ανά ευρώ.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v