Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα 4,8% για το πετρέλαιο στα $91,40

Εκτεταμένα κέρδη κατέγραψαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς η πρόθεση για συμμετοχή του μηχανισμού EFSF στην προσπάθεια επίλυσης του δημοσιονομικού προβλήματος της Ευρώπης.

Εκτεταμένα κέρδη κατέγραψαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς η πρόθεση για συμμετοχή του μηχανισμού EFSF στην προσπάθεια επίλυσης του δημοσιονομικού προβλήματος της Ευρώπης, σε συνδυασμό με θετικότερες μακροοικονομικές ειδήσεις στις Η.Π.Α. έδωσαν την ευκαιρία στις αγορές να ανακάμψουν σημαντικά, καλύπτοντας το σύνολο των απωλειών της περασμένης συνεδρίασης.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) έκλεισε στα 91,40$/βαρέλι, με σημαντικά κέρδη 4,8%, μετά από διακυμάνσεις ανάμεσα στα 87,23-91,74$/βαρέλι.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) η τιμή διαμορφώθηκε στα 292,61cents/γαλόνι με σημαντικά κέρδη 3%, ενώ και η βενζίνη (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) έκλεισε στα 293,1cents/γαλόνι ή 2,5% υψηλότερα.

Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν ανάλογη, με τον χρυσό (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) στα 1607,1$/ουγκιά να κερδίζει 1,2%, ενώ στο ασήμι (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) η τιμή διαμορφώθηκε στα 27,801$/ουγκιά, 2,8% υψηλότερα.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα, το δολάριο έχανε σημαντικό έδαφος έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, ενώ ειδικά έναντι του ευρώ βρισκόταν αργά το βράδυ στο 1,2380.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v