Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,6% για το πετρέλαιο στα $88,97

Θετική εικόνα παρουσίασαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς το petroleum complex κινήθηκε αρχικά σε χαμηλότερα επίπεδα.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της Laiki Popular Bank

Θετική εικόνα παρουσίασαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς το petroleum complex κινήθηκε αρχικά σε χαμηλότερα επίπεδα με αφορμή και την ανακοίνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες σημαντικά αυξημένων αποθεμάτων για την εβδομάδα που τελείωσε στις 20 Ιουλίου, καταφέρνοντας ωστόσο να «γυρίσει» σε θετικό έδαφος (με εξαίρεση τη βενζίνη), ενώ τα πολύτιμα μέταλλα κατέγραψαν σαφείς, έντονα ανοδικές, τάσεις, με το δίδυμο χρυσού-αργύρου να προσελκύει αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισε στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης στα 88,97$/βαρέλι με κέρδη 0,6%, ενώ στα προϊόντα η εικόνα ήταν μεικτή, καθώς η βενζίνη (Συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισε στα 279,29cents/γαλόνι (-1,2%) και το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Αυγούστου) στα 284,40cents/γαλόνι (+0,7%).

Το Υπουργείο Ενέργειας (U.S. Department of Energy) ανακοίνωσε απροσδόκητη αύξηση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων κατά 2,7εκ. βαρέλια για το crude, αύξηση κατά 1,7 εκ. βαρέλια για τα distillates και απρόσμενα μεγάλη αύξηση κατά 4,1 εκ. βαρέλια για την RBOB Gasoline, με παράλληλη μικρή αύξηση στη ζήτηση για τα distillates και οριακή μείωση για τη βενζίνη.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων εξάλλου, ο χρυσός (Συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισε με εντυπωσιακά κέρδη «κατακτώντας» το επίπεδο των $1600, κάνοντας settlement στο Comex στα 1608,1 $/ουγκιά (+2%), ενώ ακόμα μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η τιμή του αργύρου, με τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου να διαπραγματεύονται στα 27,466 $/ουγκιά, ενισχυμένα κατά σχεδόν 2,5%.

Σημειώνεται ότι η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφωνόταν αργά το βράδυ στα $1.2150 ανά ευρώ.


e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v