Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1,5% για το πετρέλαιο στα $88,43

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς το petroleum complex κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της Laiki Popular Bank

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς το petroleum complex κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ τα πολύτιμα μέταλλα κατέγραψαν τάσεις σταθεροποίησης και ισορροπίας αγοραστών-πωλητών στα επίπεδα τιμών των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισε στα 88,43$/βαρέλι, με κέρδη 1,5%, ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν μεταξύ 86,41-88,48$/βαρέλι.

Στα προϊόντα, η βενζίνη (Συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισε στα 285,47cents/γαλόνι και το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Αυγούστου) στα 282,77cents/γαλόνι, με αντίστοιχα περίπου κέρδη.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων εξάλλου, ο χρυσός (Συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος, με settlement στα 1591,6 $/ουγκιά, ενώ μικρή υποχώρηση σημείωσε η τιμή του αργύρου, με τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου να διαπραγματεύονται στα 27,321 $/ουγκιά, μειωμένα κατά 0,15%.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα το δολάριο υποχωρούσε έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, με αφετηρία την ανακοίνωση χαμηλότερων των εκτιμήσεων στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στις Η.Π.Α.

Η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου «άγγιξε» τα 123cents.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v