Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 2,3% για το πετρέλαιο στα $85,81

Διαφορετική εικόνα από αυτήν της συνεδρίασης της Τρίτης παρουσίασαν οι δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς το petroleum complex ανέκαμψε με οδηγό το αργό πετρέλαιο.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της Laiki Popular Bank

Διαφορετική εικόνα από αυτήν της συνεδρίασης της Τρίτης παρουσίασαν οι δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς το petroleum complex ανέκαμψε με οδηγό το αργό πετρέλαιο και τα σημαντικά μειωμένα αποθέματα που ανακοινώθηκαν από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας (US DoE), ενώ σταθεροποιητικές τάσεις εμφάνισαν τα πολύτιμα μέταλλα, με τον άργυρο να ανακτά χαμένο έδαφος από τις απώλειες της προηγούμενης ημέρας.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισε στα 85,81 $/βαρέλι, με εντυπωσιακά κέρδη κατά 2,3% και υψηλό ημέρας στα $86,49.

Στα προϊόντα, η βενζίνη (Συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισε στα 276,89cents/γαλόνι και το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Αυγούστου) στα 276,18cents/γαλόνι, αμφότερα με μικρότερα κέρδη από το αργό εξαιτίας της μείωσης του implied demand βάσει των αποθεμάτων.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων η εικόνα ήταν μεικτή, καθώς ο χρυσός (Συμβόλαιο Αυγούστου) έκανε settlement στα 1575,7 $/ουγκιά με μικρή πτώση της τάξεως του 0.25%, ενώ οριακά πάνω από τα $27 διαμορφώθηκε η τιμή για τον άργυρο, με τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου να διαπραγματεύονται στο κλείσιμο του floor στα 27,023 $/ουγκιά με κέρδη της τάξεως του 0,5%.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα το δολάριο σταθεροποιείτο έναντι του ευρώ μεταξύ 1.2250 και 1.2270.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v