Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,3% για το πετρέλαιο στα $86,08

Οι διακυμάνσεις εντός του εύρους διαπραγμάτευσης της προηγούμενης συνεδρίασης, με τη νευρικότητα να είναι έκδηλη, ήταν το βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα της συνεδρίασης της Τετάρτης σε ότι αφορά την αγορά εμπορευμάτων.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της Laiki Popular Bank

Οι διακυμάνσεις εντός του εύρους διαπραγμάτευσης της προηγούμενης συνεδρίασης, με τη νευρικότητα να είναι έκδηλη, ήταν το βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα της συνεδρίασης της Τετάρτης σε ότι αφορά την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων.

Στο petroleum complex, το πρόσημο στα συμβόλαια ήταν θετικό ανατρέποντας την αρνητική εικόνα που επικρατούσε μέχρι τα μέσα περίπου της συνεδρίασης, ενώ μεικτή εικόνα εμφάνισαν τα πολύτιμα μέταλλα, με τον άργυρο να σταθεροποιείται πάνω από τα $27 δοκιμάζοντας προηγουμένως επιτυχώς τη στήριξη στην περιοχή των $26.50 και το χρυσό να υποχωρεί για τρίτη συνεχή συνεδρίαση.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισε στα 86,08 $/βαρέλι, με μικρά κέρδη της τάξεως του 0,3% και διακύμανση ημέρας μεταξύ $84,21 και 86,37.

Στα προϊόντα, η βενζίνη (Συμβόλαιο Αυγούστου) ενισχύθηκε στα 280,62cents/γαλόνι και το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Αυγούστου) στα 277,33cents/γαλόνι, αμφότερα με μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη από το αργό.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων η εικόνα ήταν όπως προαναφέραμε μεικτή, καθώς ο χρυσός (Συμβόλαιο Αυγούστου) έκανε settlement στα 1565,3 $/ουγκιά με πτώση της τάξεως του 0.7% και χαμηλό στα $1554,4, ενώ στα $27,161 διαμορφώθηκε η τιμή για τον άργυρο, με τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου να κερδίζουν 0,5%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v