Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,7% για το πετρέλαιο στα $96,68

Θετική εικόνα παρουσίασαν κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς το petroleum complex κινήθηκε σε υψηλά τριμήνου παρακολουθώντας το ράλι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της Laiki Popular Bank

Θετική εικόνα παρουσίασαν κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς το petroleum complex κινήθηκε σε υψηλά τριμήνου παρακολουθώντας το ράλι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ και τα πολύτιμα μέταλλα κατέγραψαν σαφείς, έντονα ανοδικές, τάσεις, με το δίδυμο χρυσού-αργύρου να προσελκύει αγοραστικό ενδιαφέρον και να κλείνει στα υψηλά της ημέρας, ταυτόχρονα με την ενδυνάμωση του ευρώ στη διεθνή αγορά συναλλάγματος.

Ειδικότερα, η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της σειράς του Σεπτεμβρίου στο αργό πετρέλαιο (light crude oil) στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης βρήκε τα εν λόγω συμβόλαια να λήγουν στα 96,68$/βαρέλι με κέρδη 0,7%, με τη σειρά του Οκτωβρίου να διαμορφώνεται στα $96,90.

Στα προϊόντα η εικόνα ήταν αντίστοιχη, καθώς η βενζίνη (Συμβόλαιο Σεπτ.) έκλεισε στα 306,52cents/γαλόνι (+1,2%) και το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Σεπτ.) στα 312,43cents/γαλόνι (+1%).
 
Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων εξάλλου, ο χρυσός (Συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισε με σημαντικά κέρδη διασπώντας ανοδικά το εύρος διαπραγμάτευσης των προηγούμενων συνεδριάσεων, κλείνοντας στο Comex στα 1640,7 $/ουγκιά (+1,2%), ενώ ακόμα μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η τιμή του αργύρου, με τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου να αναρριχώνται στα 29,428 $/ουγκιά, ενισχυμένα πλέον του 2,7%.

Σημειώνεται ότι η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφωνόταν αργά το βράδυ στα $1.2480 ανά ευρώ.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v