Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nέο χαμηλό πεντέμισι ετών για το αργό

Η τιμή του αργού πετρελαίου έπεσε σε νέο χαμηλό πεντέμισι ετών την Παρασκευή, υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο των 53 δολαρίων το βαρέλι. Κάτω από τα 56 δολάρια το Brent.

To αργό πετρέλαιο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2009, μετά τα στοιχεία ότι η παραγωγή πετρελαίου στην Ρωσία έφτασε σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα και η μεταποίηση στην Κίνα έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών.

Η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας το 2014 ανήλθε στο επίπεδο ρεκόρ των 10,58 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, καταγράφοντας αύξηση 0,7%.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας της χώρας, οι μικροί παραγωγοί, κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα, αύξησαν την παραγωγή τους κατά 11%. 

Η τιμή του πετρελαίου WTI διολίσθησε ως και 1,8% χαμηλότερα στα 52,32 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από τον Μάιο του 2009. Αυτήν την εβδομάδα οι τιμές έχουν υποχωρήσει 4,4%.

Η τιμή του πετρελαίου Brent σημειώνει πτώση ως και 3,2% στα 55,48 δολάρια το βαρέλι. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Μάιο του 2009. Η ευρωπαϊκή ποικιλία του αργού έχει καταγράψει απώλειες 48% φέτος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v