Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ανοδική τροχιά η τιμή του πετρελαίου Brent

Βήματα ανόδου καταγράφουν οι τιμές του μαύρου χρυσού. Οι δηλώσεις αξιωματούχων του ΟΠΕΚ, η πεποίθησητης Σαουδικής Αραβίας για ανάκαμψη και ο παράγοντας....Fed.

Η τιμή πετρελαίου Brent ενισχύεται κατά 1,9% στα 62,59 δολ. ανά βαρέλι, διευρύνοντας τα κέρδη του 3,6% που κατέγραψε στις 19 Δεκεμβρίου. Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας μιλώντας σε συνέδριο στο Άμπου Ντάμπι εξέφρασε την πεποίθησή του πως η αγορά θα ανακάμψει και πως τα ορυκτά καύσιμα θα παραμείνουν η βασική πηγή ενέργειας για τις επόμενες δεκαετίες. Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ κάλεσε τους παραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ να μειώσουν την «ανεύθυνη» παραγωγή τους. 

Βήματα ανάκαμψης καταγράφει και το ρωσικό νόμισμα, που ενισχύεται στα 56,5 έναντι του δολαρίου.

«Οι αγορές απολαμβάνουν ακόμη τη λάμψη από τις ανακοινώσεις της Fed την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία απέρριψε το ενδεχόμενο εσπευσμένης αύξησης των επιτοκίων» σχολιάζουν οι Financial Times και συμπληρώνουν: «Οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν από τη δέσμευση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία δήλωσε ότι θα είναι υπομονετική με την αύξηση των επιτοκίων, αναγνωρίζοντας παράλληλα τη βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v