Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει πάνω από τα $60 το αργό στο Λονδίνο

Ενισχύεται η τιμή του αργού μετά την υποστηρικτική δήλωση του υπουργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας. Στο 46% η πτώση της τιμής το 2014, στη μεγαλύτερη πτώση από το 2008. Στα 1.187 δολάρια ο χρυσός.

Ανακάμπτουν οι πετρελαϊκές τιμές, με την τιμή του αργού να επιστρέφει πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, μετά τα μηνύματα αισιοδοξίας από τη Σαουδική Αραβία, τον μεγαλύτερο εξαγωγέα "μαύρου χρυσού" στον κόσμο, για άνοδο της τιμής το 2015.  

Η εκτίμηση της Σαουδικής Αραβίας για μέση τιμή πετρελαίου στα 80 δολάρια το βαρέλι το 2015 στέλνει μήνυμα ότι αναμένει ανάκαμψη, σημειώνει ο John Sfakianakis, πρώην σύμβουυλος του υπουργείου οικονομικών της χώρας. Ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας υπογράμμισε ότι η δίκαιη τιμή για το αργό ανέρχεται στα 70-80 δολάρια το βαρέλι. 

Σημειώνεται ότι ο "μαύρος χρυσός" έχει υποχωρήσει κατά 46% φέτος, στη μεγαλύτερη υποχώρηση από το 2008, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να μην μειώσει την παραγωγή. 

Το πετρέλαιο Brent (συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου) διαπραγματεύεται στα 60,33 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, ενώ το premium του ευρωπαϊκού δείκτη αναφοράς έναντι της αμερικανικής ποικιλίας (West Texas Intermediate) ανέρχεται στα 4,2 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός κινείται στα 1.187 δολάρια την ουγκιά μετά την άνοδο της Τετάρτης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v