Κίνηση σε στενό εύρος στο Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 1.420 μονάδες με μικρά κέρδη ο Γενικός Δείκτης. Σε θετικό έδαφος οι τράπεζες πλην Εθνικής, άνοδος για Πειραιώς, ΟΠΑΠ, πιέσεις για Cenergy. Χαμηλές πτήσεις στον τζίρο.

Κίνηση σε στενό εύρος στο Χρηματιστήριο

Χωρίς διαθέσεις ουσιαστικής αλλαγής η εικόνα στις κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, όπου παραμένουν τα μικτά πρόσημα και οι ήπιες μεταβολές, περιμένοντας την εκκίνηση των συναλλαγών στη Wall Street και στις αυριανές ανακοινώσεις της ΕΚΤ.

Μέσα σε ένα εύρος που δεν ξεπερνά τις 9 μονάδες έχει κινηθεί ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από επιλεκτικές τοποθετήσεις, καθώς το χρήμα που ανακυκλώνεται δεν φτάνει για περισσότερους ημερήσιους πρωταγωνιστές.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό πως η συμπλήρωση των πρώτων 3,5 ωρών συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 1.420,69 (-0,21%) και 1.429,26 μονάδων (+0,39%), ενώ ο τζίρος έφτασε τα 39,1 εκατ., από τα οποία τα 4,1 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΠΕΙΡ, ΜΠΕΛΑ, CENER, ΜΟΗ).

Η προσοχή των traders στη μετοχή της Cenergy (-3,07%), που δοκιμάζει τιμές χαμηλότερα των 9,00 ευρώ (τιμή πρόσφατης Α.Μ.Κ.) και στον βαρύδεικτο τραπεζικό κλάδο, που μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τηρεί στάση αναμονής, όπως και οι περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από το σύνολο των μετοχών που απαρτίζουν τον FTSE25, μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας καταγράφουν μόνο οι ΠΕΙΡ (+1,17%), ΟΠΑΠ (+1,33%), ΟΤΟΕΛ (-2,20%), ΣΑΡ (+1,83%) και CENER (-3,07%). Όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι ταλαιπωρούνται με κίνηση πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος.

Σχετικά καλύτερη η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου αξιοσημείωτα κέρδη, με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές, σημειώνουν οι ΙΛΥΔΑ (+3,92%), ΑΛΜΥ (+2,99%) και ΠΡΟΦ (+1,31%).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, επόμενο, τεχνικά, ζητούμενο είναι η ανοδική διαφυγή του Δείκτη, υψηλότερα της ζώνης 1.428 - 1.432 μονάδων.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v