Τραπεζικά κέρδη και συναλλακτική άπνοια στο Χρηματιστήριο

Ανοδος για τον Γενικό Δείκτη, με κέρδη άνω του 1% για τις τράπεζες και την Εθνική σε θέση «οδηγού». Βοήθειες στην τάση από Coca Cola, Metlen. Υποχωρεί σήμερα η Attica Bank.

Τραπεζικά κέρδη και συναλλακτική άπνοια στο Χρηματιστήριο

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές και με τον γερμανικό δείκτη DAX να φλερτάρει με κλείσιμο σε νέα ιστορικά υψηλά, προσπαθώντας να ακολουθήσει τα συνεχόμενα ιστορικά υψηλά των Dow Jones και S&P 500.

Με θετικό βηματισμό, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, παίρνοντας βοήθειες από τις επιλεκτικές τοποθετήσεις των αγοραστών σε τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης, όμως η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και αυτό διατηρεί την υφιστάμενη επιφυλακτικότητα.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι η συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου συναλλαγών βρήκε τον τζίρο στα 4,8 εκατ., με ΕΤΕ και ΠΕΙΡ να απασχολούν το 32% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας κινούνται οι ΑΛΦΑ (+1,29%), ΕΤΕ (+1,90%), ΠΕΙΡ (+1,25%), ΑΡΑΙΓ (+1,66%), ΒΙΟ (+1,61%), ΕΕΕ (+1,02%), ΕΥΔΑΠ (-1,07%, με συνολικό όγκο μόλις 312 τεμ.), ΜΥΤΙΛ (+1,09%) και ΟΤΟΕΛ (+1,12%).

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, δεν υπάρχει τίτλος που να συνδυάζει αξιοσημείωτα κέρδη με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές, κρατώντας τους κωδικούς λιανικής εκτός Αγοράς.

Υπό πίεση η μετοχή της Τρ. Αττικής (-11,11%), καθώς σήμερα είναι η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης. Αύριο μπαίνει σε αναστολή, για reverse split και αποκοπή δικαιώματος. Όταν επιστρέψει, στις 21 Οκτωβρίου, θα είναι και κομμένη και θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση και το δικαίωμα.

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μόνιμα με θετικό πρόσημο, έχοντας σημειώσει μέχρι στιγμής υψηλό ημέρας στις 1.421,03 μονάδες (+0,68%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, στα 8 εκατ. ευρώ.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v