Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall, ευρωαγορές κοιτούν υψηλότερα

Mικρή άνοδο σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street με την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών στα επίπεδα των 60 δολαρίων ανά βαρέλι, τα ”deals” επικείμενων εξαγορών, αλλά και τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου των επιχειρήσεων να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Mικρή άνοδο σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street με την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών στα επίπεδα των 60 δολαρίων ανά βαρέλι, τα ”deals” επικείμενων εξαγορών, αλλά και τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου των επιχειρήσεων να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής.

Ειδικότερα κέρδη σημειώνει η μετοχή της Golden Gate Capital που ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει 1 δισ. δολάρια ή 11,10 δολ. ανά μετοχή για την εξαγορά της Geac Computer. Παράλληλα η Yahoo προτίθεται να προχωρήσει στην εξαγορά των μεριδίων της Softbank σε Ευρώπη και Κορέα προς 500 εκατ. δολάρια.

Πτώση καταγράφουν οι τίτλοι της ενεργειακής El Paso. Ο αμερικανικός κολοσσός σημείωσε ζημιές γ΄ τριμήνου που ανήλθαν στα 321 εκατ. δολ. ή 50 σεντς ανά μετοχή. Σε αρνητικό έδαφος κινείται και η μετοχή της Legg Mason, ύστερα από την περικοπή της σύστασης από την Merrill Lynch. Ο διεθνής οίκος υποβάθμισε τη σύσταση για την εταιρία σε ”Neutral” από ”Buy” με το δικαιολογητικό ότι στερείται βραχυχρόνιων καταλυτών.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται και η μετοχή της Qualcomm που θα προχωρήσει σε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών αξίας 2,5 δισ. δολαρίων.

Ανοδικά κινείται και η Microsoft. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times η εταιρία έχει καταθέσει την υψηλότερη προσφορά για την αγορά online μονάδας της Time Warner’s America.

Στις 10.553 μονάδες διαμορφώνεται ο Dow Jones, με άνοδο 0,22, ενώ κέρδη 0,21 καταγράφει ο Nasdaq στις 2.174 μονάδες. Άνοδος 0,12% για τον S&P 500, στις 1.221 μονάδες.

Στο μεταξύ κέρδη 0,71% καταγράφει ο FTSE, στις 5.461 μονάδες, ενώ άνοδο 0,26% σημειώνει ο Cac στις 4.510 μονάδες. Κέρδη 0,67% για τον Dax που κινείται στις 5.028 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v