Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα στατιστικά "κάνουν παιχνίδι" στην Wall Street

Εναλλαγές προσήμων προκαλούν οι οικονομικές ανακοινώσεις στην Wall.  Κέρδη στην τεχνολογία, με την Google στα $900. Κάτω από τα $1.400 ο χρυσός. Ανοδος στις ευρωαγορές με νέο ρεκόρ DAX.

Δεν «άρεσαν» οι αρχικές στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας και οι βασικοί δείκτες της Wall Street άνοιξαν πτωτικά, μετά την, πολλοστή, συνεδρίαση σε επίπεδα ρεκόρ χθες.

Ωστόσο η ανακοίνωση βελτίωσης της ψυχολογίας στον κατασκευαστικό κλάδο "γύρισε" τους δείκτες ανοδικά το απόγευμα, με αποτέλεσμα οι δείκτες Dow και S&P να διαμορφώνονται αυτή την ώρα σε νέα επίπεδα ρεκόρ, και ο τεχνολογικός Nasdaq στα υψηλότερα επίπεδα 12 ετών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,17% στις 15.241 μονάδες, ο S&P κινείται 0,22% υψηλότερα στις 1.654 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,27% στις 3.472 μονάδες.

Η μετοχή της Google εκτινάσσεται 2% και κινείται πάνω από τα 900 δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία, καθώς αρχίζει το συνέδριο Google I/O στο Σαν Φραντσίσκο, από το οποίο οι αναλυτές περιμένουν αναβαθμίσεις σε προϊόντα.

Στην χθεσινή συνεδρίαση τόσο ο Dow όσο και ο S&P 500 έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρίσκονται οι πολλές μακροοικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κάθετα τον Απρίλιο στην αμερικανική οικονομία. Ο δείκτης, που αποτελεί προάγγελο του πληθωρισμού, υποχώρησε 0,7%. Ο δομικός δείκτης που δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες τιμές τροφίμων και καυσίμων αυξήθηκε 0,1%.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο δείκτης μεταποίησης Empire διολίσθησε σε αρνητικά εδάφη τον Μάιο στις ΗΠΑ. Ο δείκτης που αποτυπώνει τα επίπεδα δραστηριότητας της μεταποίησης στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης διολίσθησε στο -14 από 2,2 τον Απρίλιο.

Επιπλέον, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ βούλιαξε 0,5% τον Απρίλιο, εξαιτίας της μεγάλης πτώσης στην παραγωγή των κοινωφελών υπηρεσιών αλλά και την μείωση στην δραστηριότητα της μεταποίησης. Τον Μάρτιο η βιομηχανική παραγωγή είχε αυξηθεί 0,3% και τον Φεβρουάριο 0,9% σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, που εξέδωσε η Federal Reserve.

Εξαίρεση στο δυσμενές σερί στατιστικών ανακοινώσεων αποτέλεσε η βελτίωση κλίματος στις κατασκευές. Μετά από πτώση επί τρεις συνεχόμενους μήνες, ο δείκτης ψυχολογίας στον κατασκευαστικό κλάδο ενισχύθηκε τον Μάιο

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η Cisco Systems βρίσκεται στο επίκεντρο ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του οικονομικού γ΄ τριμήνου.

Η Macy’s ενισχύεται 1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Εναλλαγές προσήμων επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μια ημέρα πολύ «βαριά» σε στατιστικές ανακοινώσεις.

Στις ευρωπαϊκές αγορές επικράτησαν αρχικά ανοδικές τάσεις, καθώς τα στοιχεία που έδειξαν ύφεση στην ευρωζώνη αύξησαν τις ελπίδες νέας μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ. Τα αρνητικά αμερικανικά macro πιεσαν τις ευρωαγορές το απόγευμα, αλλά τα θετικά πρόσημα στην Wall Street "γύρισαν" και πάλι ανοδικά τους δείκτες

Ετσι τελικώς ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 0,12% στις 6.694 μονάδες, ο DAX έκλεισε σε νέα επίπεδα ρεκόρ με άνοδο 0,27% στις 8.362 μονάδες, ενώ ο CAC κέρδισε 0,40% στις 3.982 μονάδες.

Στις ασιατικές αγορές, ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο αναρριχήθηκε πάνω από τις 15.000 μονάδες για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο 2008, αντιδρώντας στην συνεχιζόμενη διολισθηση του γεν.

Η τιμή στο συμβόλαιο του χρυσού βουλιάζει 2% στα 1.395 δολάρια, υποχωρώντας κάτω από τα 1.400 δολάρια ανά ουγκιά για πρώτη φορά τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 1,79% στα 92,5 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v