Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομία ωθεί την Wall σε νέα άνοδο

Κέρδη αποκομίζει η Wall, αφομοιώνοντας τις καλές στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας. Πρωταγωνιστούν οι τράπεζες. Νέο ρεκόρ DAX στις ευρωαγορές, με τον Stoxx 600 σε υψηλά 5 ετών.

Ανοδο καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στην Wall Street, αφομοιώνοντας τις στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας. Μικτά πρόσημα και σταθεροποιητική εικόνα επικρατούν σε Ασία και Ευρώπη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,42% στις 15.155 μονάδες, S&P ενισχύεται 0,75% στις 1.646 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,62% στις 3.460 μονάδες.

Οι τραπεζικές μετοχές πρωτοστατούν στην άνοδο του δείκτη S&P 500, ενώ η Bank of America αποκομίζει τα μεγαλυτερα κέρδη στον Dow.

Η μετοχή της Goldman Sachs ενισχύεται 2,3%, της Bank of America 2% και της J.P. Morgan Chase 1,2%.

Για κάθε μετοχή που υποχωρεί, σχεδόν δύο ενισχύονται στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώνεται περί τα 66 εκατομμύρια μετοχές.

Από το στατιστικό μέτωπο στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε ο δείκτης εμπιστοσύνης μικρών επιχειρήσεων που βελτιώθηκε στο 92,1 τον Απρίλιο υπερκαλύπτοντας την πτώση του προηγούμενου μήνα. Ο δείκτης που απαρτίζει το ινστιτούτο ιδιωτικών ερευνών National Federation of Independent Business (NFIB) αυξήθηκε 2,6 μονάδες.

Επιπλέον, οι τιμές που πλήρωσαν οι ΗΠΑ για τα εισαγόμενα αγαθά μειώθηκαν 0,5% τον Απρίλιο, κυρίως λόγω του χαμηλότερου κόστους πετρελαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Οι τιμές καυσίμων εμφάνισαν βουτιά 1,7% στο εξεταζόμενο διάστημα.

Το δικαίωμα της Sony Corp. στην Wall Street ενισχύεται 3% μετά το αίτημα του Αμερικανού διαχειριστή hedge-fund, Daniel Loeb, να διαλυθεί η εταιρία και να ξεχωρίσει ο βραχίονας ψυχαγωγίας.

Το δικαίωμα της Nokia υποχωρεί σχεδόν 5% μετά την κυκλοφορία του Lumia 925.

Σταθεροποιητική εικόνα επικράτησε στα ασιατικα χρηματιστήρια. Στο Τόκιο επικράτησε ήπια διόρθωση μετά την χθεσινή αναρρίχηση του Nikkei σε υψηλό 5ετίας.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και άνοιξαν με σταθεροποιητικές διαθέσεις και μικτά πρόσημα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εμπνεύστηκαν από την νέα άνοδο στο αμερικανικό χρηματιστήριο και έκλεισαν σε πολυετή υψηλά.

Ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη έκλεισε σε ιστορικά επίπεδα ρεκόρ, με άνοδο 0,72% στις 8.339 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,82% στις 6.686 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 0,53% στις 3.966 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε 0,4% κι έκλεισε στις 305,66 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο 2008. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v