Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IEA: Οι ΗΠΑ θα διαθέτουν 1/3 του νέου πετρελαίου

Στην μεσοπρόθεσμη έκθεση για την αγορά πετρελαίου, η ΙΕΑ αναβάθμισε τον πήχη της βορειοαμερικανικής παραγωγής και μείωσε ελαφρώς τις προβλέψεις για την πρόσθετη παραγωγική δυνατότητα του OPEC.

IEA: Οι ΗΠΑ θα διαθέτουν 1/3 του νέου πετρελαίου
Οι ΗΠΑ θα ελέγχουν το ένα τρίτο της νέας προσφοράς πετρελαίου μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, περισσότερο απ’όσο αναμενόταν μέχρι πρόσφατα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της International Energy Agency, που καταδεικνύουν τις μεγάλες επιδράσεις που έχει η «επανάσταση» των σχιστολιθικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Στην μεσοπρόθεσμη έκθεση για την αγορά πετρελαίου, η ΙΕΑ αναβάθμισε τον πήχη της βορειοαμερικανικής παραγωγής και μείωσε ελαφρώς τις προβλέψεις για την πρόσθετη παραγωγική δυνατότητα του πετρελαϊκού καρτέλ OPEC.

Οι νέες αυτές προοπτικές του διεθνούς ενεργειακού οργανισμού, δημιουργούν μια ελαφρώς απαισιόδοξη εικόνα για τις τιμές του πετρελαίου, καθώς η παραγωγή θα αυξηθεί ταχύτερα από την ζήτηση, γεγονός που θα δημιουργήσει μεγάλο «μαξιλάρι» πλεονάζουσας παραγωγικής δυνατότητας στην αγορά.

Η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε κατά 800.000 βαρέλια ημερησίως και πλέον το περασμένο έτος, με την μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στην ιστορία, χάρη στην ταχεία ανάπτυξη της παραγωγής από τα σχιστολιθικά κοιτάσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v