Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Commerzbank: Με discount 55% η ΑΜΚ των 2,5 δισ.

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν καθώς η Commerzbank επιβεβαίωσε ότι προχωρά σε ΑΜΚ 2,5 δισ. για την αποπληρωμή της κρατικής στήριξης. Η τιμή για τις νέες μετοχές ορίστηκε στα 4,5 ευρώ, με discount 55% από το κλείσιμο της Δευτέρας.

Commerzbank: Με discount 55% η ΑΜΚ των 2,5 δισ.
Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 2,5 δισ. ευρώ με σημαντικό discount προχωρά η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας. Όπως αναφέρει η διοίκηση της Commerzbank τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή της κρατικής στήριξης. Παράλληλα, η γερμανική κυβέρνηση θα μειώσει το ποσοστό που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Commerzbank από 25% σε επίπεδο χαμηλότερο του 20%.

Η τιμή για τις νέες μετοχές ορίστηκε στα 4,5 ευρώ, που αντιστοιχεί σε discount 55% από το κλείσιμο της μετοχής τη Δευτέρα, όταν κατέγραφαν πτώση 4,8% καθώς ήδη είχαν κυκλοφορήσει φήμες για την ΑΜΚ.

Η Commerzbank έχει προχωρήσει σε επανειλημμένες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου κατά τα τελευταία 4 χρόνια, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη νευρικότητα στους μετόχους που βλέπουν την αξία των μετοχών τους να συρρικνώνεται από τότε που η τράπεζα ανέλαβε τον έλεγχο της ανταγωνιστικής Dresdner Bank το 2008.

Η τράπεζα αναμένεται να αποπληρώσει περίπου 1,6 δισ. ευρώ υβριδικού χρέους στη γερμανική κυβέρνηση – στο πλαίσιο των 16 δισ. ευρώ που έλαβε από το Βερολίνο στον απόηχο της εξαγοράς της Dresdner. Θα αποπληρωθούν επιπλέον 750 εκατ. ευρώ υβριδικών τίτλων που έλαβε από την πρώην μητρική της Dresdner, την Allianz.

«Ως αποτέλεσμα αυτής της συναλλαγής, η κεφαλαιακή δομή της Commerzbank και η μελλοντική της ικανότητα να καταβάλει μερίσματα θα βελτιωθούν σημαντικά» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v