Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Φουλ απαισιοδοξία (91%) για την οικονομία

Το 91% των Γάλλων κατοίκων δηλώνουν ότι είναι αρνητικοί και απαισιόδοξοι για την οικονομία τους, ένα μέγεθος αυξημένο κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με πέρσι.

Γαλλία: Φουλ απαισιοδοξία (91%) για την οικονομία
Η δύσκολη κατάσταση της γαλλικής οικονομίας δεν είναι κάτι νέο, αλλά σε πολύ πρόσφατη έρευνα αποδεικνύεται ότι οι Γάλλοι πολίτες έχουν σήμερα λιγότερη εμπιστοσύνη στην οικονομία τους καθώς και στην Ε.Ε., απ’όσο οι Ισπανοί και οι Ιταλοί.

Σε έρευνα που διενήργησε η Pew Research Center, το 91% των Γάλλων κατοίκων δηλώνουν ότι είναι αρνητικοί και απαισιόδοξοι για την οικονομία τους, ένα μέγεθος αυξημένο κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με πέρσι.

«Σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν εμφανίζεται ταχύτερη διολίσθηση της εμπιστοσύνης, απ’όσο στην Γαλλία,» σχολιάζεται στην έκθεση Pew, όπου αναφέρεται ότι η γαλλική ψυχολογία βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση.»

Οι Γάλλοι αρχίζουν επίσης να αμφιβάλλουν σοβαρά για την ευρωζώνη, με το 77% να δηλώνουν ότι η οικονομική ενοποίηση έχει επιδεινώσει την κατάσταση για την Γαλλία.

Οι asset managers και τα hedge funds είναι αρνητικοί επί μακρόν στα γαλλικά κρατικά ομόλογα. Το «σορτάρισμα» των μεγάλων επενδυτών δεν έχει ακόμη αποδώσει, αφού η ΕΚΤ έχει δεσμευθεί ότι «θα κάνει τα πάντα» για να κρατήσει ενωμένη την ευρωζώνη.

Ωστόσο πολλοί επενδυτές επιμένουν. Την περασμένη εβδομάδα ο Jeffrey Gundlach, CEO και CIO της Doubleline Capital συνέστησε στους επενδυτές να σορτάρουν την χώρα, κατά την διάρκεια μεγάλου συνεδρίου hedge funds στη Ν. Υόρκη, ενώ ο Patrick Armstrong, CIO της Armstrong Investment Managers σορτάρει γαλλικά ομόλογα επί πολλούς μήνες τώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v