Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακάθεκτη σε νέα υψηλά η Wall Street

Κέρδη στη Wall μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Νέα ιστορικά υψηλά για τους Dow και S&P. Άνοδος για τον τραπεζικό κλάδο. Πτώση για πετρέλαιο, χρυσό. Νέο ρεκόρ για τον DAX στη Φρανκφούρτη.

Κέρδη στη Wall μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Νέα ιστορικά υψηλά για τους Dow και S&P. Άνοδος για τον τραπεζικό κλάδο. Πτώση για πετρέλαιο, χρυσό. Νέο ρεκόρ για τον DAX στη Φρανκφούρτη.

Αναλυτικά ο δείκτης εμπιστοσύνης μικρών επιχειρήσεων βελτιώθηκε στο 92,1 τον Απρίλιο υπερκαλύπτοντας την πτώση του προηγούμενου μήνα. Συγκεκριμένα ο δείκτης που απαρτίζει το ινστιτούτο ιδιωτικών ερευνών National Federation of Independent Business (NFIB) αυξήθηκε κατά 2,6 μονάδες την ώρα που αναλυτές ανέμεναν οριακή αύξηση στις 90,3 μονάδες.

Αντίστοιχα θετικά ήταν και τα στοιχεία στις τιμές των εισαγόμενων αγαθών στις ΗΠΑ οι οποίες μειώθηκαν κατά 0,5% τον Απρίλιο εξαιτίας του χαμηλότερου κόστους πετρελαίου. Σημειώνεται ότι οι τιμές καυσίμων εμφάνισαν πτώση 1,7% το εξεταζόμενο διάστημα.

Στο εταιρικό μέτωπο, πρωταγωνιστής της σημερινής ανόδου στη Wall ήταν ο τραπεζικός κλάδος με τη μετοχή της Bank of America να σημειώνει άνοδο 2,85%, της Citigroup 2,4% και της Wells Fargo 1,5%.

Επιπλέον η μετοχή της Fusion-io Inc. κινήθηκε ανοδικά μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησης του τίτλου σε “Buy” από τη UBS.

Στον αντίποδα, η μετοχή της SolarCity Corp. υποχώρησε 12,3% μετά την ανακοίνωση ζημιών στο α’ τρίμηνο εξαιτίας της αύξησης στο κόστος εγκατάστασης φωτοβολταΪκών.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,1% στα 94,08 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,6% στα 1.426 δολ./oz.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχυόταν 1,3% στο 1,56 δολ. και το δικαίωμα της Coca Cola ΗΒC κινήθηκε ανοδικά 0,9% στα 26,63 δολ.

Από πλευράς δεικτών στη Wall, ο Dow σημείωσε άνοδο 0,82%, στις 15.215,25 μονάδες. Ο S&P υψηλότερα 1,01%, κλείνοντας στις 1.650,35 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,69% στις 3.462,61 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και άνοιξαν με σταθεροποιητικές διαθέσεις και μικτά πρόσημα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εμπνεύστηκαν από την νέα άνοδο στο αμερικανικό χρηματιστήριο και έκλεισαν σε πολυετή υψηλά.

Ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη έκλεισε σε ιστορικά επίπεδα ρεκόρ, με άνοδο 0,72% στις 8.339 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,82% στις 6.686 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 0,53% στις 3.966 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε 0,4% κι έκλεισε στις 305,66 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο 2008.

Νωρίτερα σταθεροποιητική εικόνα επικράτησε στα ασιατικά χρηματιστήρια. Στο Τόκιο σημειώθηκε ήπια διόρθωση μετά την χθεσινή αναρρίχηση του Nikkei σε υψηλό 5ετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v