Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αγορά κατοικίας στηρίζει την Wall Street

Θετική είναι η επίδραση των στατιστικών μεγεθών από την αγορά κατοικίας στην Wall Street, αλλά τα πρόσημα διαμορφώνονται μικτά, αναλόγως των ανακοινώσεων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων α΄τριμήνου.

Μικτά πρόσημα επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με στήριξη από τα ευνοϊκά στατιστικά μεγέθη για την αγορά ακινήτων.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επιχειρηματικά αποτελέσματα από blue-chips όπως η Johnson & Johnson και η Goldman Sachs και άλλες εισηγμένες της Wall Street.

Μετά από θετικό άνοιγμα στον απόηχο της βελτίωσης στην αγορά κατοικίας, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,06% στις 12.209 μονάδες, ο S&P 0,01% στις 1.305 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,19% στις 2.730 μονάδες.

Η αναλογία κερδισμένων / χαμένων διαμορφώνεται στο περίπου 9 προς 5 στο New York Stock Exchange, όπου άλλαξαν χέρια 219 εκατομμύρια μετοχές το πρωί.

Η Wall Street υπέστη χθες την χειρότερη συνεδρίαση ενός μηνός, όταν η Standard & Poor’s υποβάθμισε τις προοπτικές του αμερικανικού χρέους. Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 140 μονάδων, έχοντας ενδοσυνεδριακά χάσει έως σχεδόν 250 μονάδες.

Σήμερα κυριαρχούν οι καλύτερες των αναμενόμενων ανακοινώσεις αποτελεσμάτων α΄τριμήνου.

Η Goldman Sachs υποχωρεί 1,6% μετά την κοινοποίηση των μεγεθών της, ενώ η Johnson & Johnson κερδίζει 2,3%.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους μεταξύ άλλων οι τεχνολογικοί κολοσσοί Intel και International Business Machines.

Θετικά αντιδρά και η Texas Instruments (+1,9%) στην δημοσιοποίηση των μεγεθών της, ενώ η Apple ενισχύεται αισθητά μετά την μήνυση εναντίον της Samsung Electronics για «αντιγραφή» των συσκευών iPhone και iPad.

Από το στατιστικό μέτωπο, οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν τον Μάρτιο 7,2% μετά την βουτιά του Φεβρουαρίο, ενώ ο αριθμός των οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν επίσης αυξήθηκε αισθητά 11,2%.

Πτωτικές παραμένουν οι τάσεις στην αγορά πετρελαίου, με το συμβόλαιο Μαΐου να υποχωρεί 75 σεντς στα 106,37 δολ. στο Globex.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτουν από τις μεγάλες απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης, και ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,46% στις 5.897 μονάδες, ο DAX 0,18% στις 7.039 μονάδες,, ο CAC με κέρδη 0,7% στις 3.909 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v