Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πτώση του πετρελαίου στήριξε τη Wall

Με ψυχραιμία αντέδρασε η Wall στις εντεινόμενες ταραχές στη Λιβύη και στα κατώτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία. Κέρδη για τον Nasdaq. Πτώση 2% για την τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη.

Με ψυχραιμία αντέδρασε η Wall στις εντεινόμενες ταραχές στη Λιβύη και στα κατώτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία. Κέρδη για τον Nasdaq. Πτώση για την τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη.

Αναλυτικά, με νεότερο διάγγελμά του ο πρόεδρος της Λιβύης έκανε σαφές ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει εύκολα τον προεδρικό θώκο της χώρας παρά τη διεθνή κατακραυγή και τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες από τις συγκρούσεις.

Οι εντεινόμενες ταραχές στην Λιβύη οδήγησαν υψηλότερα την τιμή του πετρελαίου Brent στο Λονδίνο έως και τα 119 δολ. και στη Νέα Υόρκη ενδοσυνεδριακά έπιασε για δεύτερη διαδοχική ημέρα τα 100 δολ. για να κλείσει ωστόσο με πτώση 2% στα 96,13 δολ. ανά βαρέλι.

Η πτώση της τιμής του πετρελαίου οφείλεται σε είδηση που μετέδωσε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι ο Καντάφι πυροβολήθηκε από αντικαθεστωτικούς. Είδηση ωστόσο που δεν επιβεβαιώνει η αμερικανική κυβέρνηση.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, κατώτερα των αναμενόμενων χαρακτηρίζονται από τους αναλυτές οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών τον Ιανουάριο αν και βελτιώθηκαν ελαφρώς σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Αντίστοιχα, απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία στη στεγαστική αγορά καθώς οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 12,6% τον Ιανουάριο.

Στον αντίποδα οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 22.000 την περασμένη εβδομάδα και διαμορφώθηκαν κάτω από τα κρίσιμα επίπεδα των 400.000.

Στο εταιρικό μέτωπο, μπορεί η General Motors το 2010 να τερμάτισε ένα επταετές σερί ζημιών για τον όμιλο ωστόσο τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου ήταν κατώτερα των προσδοκιών με τη μετοχή να υποχωρεί στη Wall έως και 5%.

Κέρδη για την μετοχή της Priceline.com μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης στη Λιβύη και συγκεκριμένα έκλεισε με πτώση 2% στα 96,13 δολ. και αντίστοιχα ο χρυσός κινήθηκε κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1.400 δολ. στα 1.397 δολ.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρεί 3% στα 1,96 δολάρια ενώ το δικαίωμα της κινείται ανοδικά 1,4% στα 27,38 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με απώλειες 0,31% στις 12.068,50 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,10% στις 1.306,10 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,55% στις 2.737,90 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,06% χαμηλότερα στις 5.920 μονάδες, ο DAX 0,89% στις 7.131 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 0,09% στις 4.010 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v