Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε γιορτινό ...τέμπο και η Wall Street

Χωρίς θεαματικές μεταβολές και με τους περισσότερους επενδυτές να παραμένουν στο περιθώριο, κινείται η αμερικανική αγορά. Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές. Κλειστό το Λονδίνο.

Χωρίς θεαματικές μεταβολές και με τους περισσότερους επενδυτές να παραμένουν στο περιθώριο λόγω εορτών, κινείται η αμερικανική αγορά.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις μακροοικονομικές ανακοινώσεις και ειδικότερα, στην ανακοίνωση για πτώση 1,3% στις τιμές των ακινήτων τον Οκτώβριο, αλλά και στην μέτρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Η αναπάντεχη κάμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης το Δεκέμβριο στο 52,5, έναντι προσδοκιών για βελτίωση στο 56 από 54,1 τον προηγούμενο μήνα, περιόρισε τα κέρδη στην αμερικανική αγορά.

Στην αγορά, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι εταιρίες λιανικού εμπορίου, μετά και την είδηση ότι ο αμερικανός καταναλωτής ξόδεψε 5,5% περισσότερα χρήματα στην εορταστική περίοδο.

Συνεχίζει ανοδικά ο τίτλος της ΑΙG μετά τη χθεσινή ανακοίνωση για εξασφάλιση γραμμών πίστωσης ύψους 4,3 δισ. δολαρίων.

Κέρδη και για τον τίτλο της Alcatel μετά τον συμβιβασμό με τη SEC για καταβολή προστίμων 137 εκατ. δολ. έναντι των κατηγοριών για πρακτικές δωροδοκίας από την εταιρία σε συγκεκριμένες αναδυόμενες αγορές.  

Ο Dow Jones κινείται στις 11.549 μονάδες με υποχώρηση 0,2%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,17%, στις 2.663 μονάδες. Πτώση 0,06% για τον S&P, που διαμορφώνεται στις 1.257 μονάδες.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,12%, στις 6.979 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,24%, στις 3.872 μονάδες. Το Λονδίνο παραμένει κλειστό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v