Ανάκαμψη επιχειρεί ο Dow

Ο τεχνολογικός κλάδος συνεχίζει να προσδίδει στήριξη στον Nasdaq, ενώ τα blue chips επιχειρούν να κινηθούν υψηλότερα, μετά από τη συγχώνευση στον τραπεζικό κλάδο και τα θετικά στοιχεία για τον ISM, μια μόλις ημέρες μετά τις ενδείξεις από τη Fed για σταδιακή αύξηση των επιτοκίων. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές.

Ο τεχνολογικός κλάδος συνεχίζει να προσδίδει στήριξη στον Nasdaq, ενώ τα blue chips επιχειρούν να κινηθούν υψηλότερα, μετά από τη συγχώνευση στον τραπεζικό κλάδο και τα θετικά στοιχεία για τον ISM, μια μόλις ημέρες μετά τις ενδείξεις από τη Fed για σταδιακή αύξηση των επιτοκίων.

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές.

Ειδικότερα, στη χθεσινή συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια, η Fed τα διατήρησε στο 1%, εγκαταλείποντας ωστόσο από το λεξιλόγιό της την έκφραση ”υπομονετική”, κάνοντας μάλιστα λόγο για μελλοντικές ”σταδιακές” αυξήσεις των επιτοκίων.

Λίγο μετά από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το δέικτη παροχής υπηρεσιών ISM, που εκτινάχθηκε τον Απρίλιο στο 68,4 από το επίπεδο ρεκόρ του 65,8 του Μαρτίου.

Κέρδη περί το 1% καταγράφει η Dell, ύστερα από την αναβάθμισή της σε buy από την Banc of America, αλλά και την ανοδική αναθεώρηση της τιμής στόχου στα 40 δολάρια.

Εξάλλου, η Royal Bank of Scotland ανακοίνωσε ότι διευρύνει την παρουσία της στις ΗΠΑ, με την εξαγορά της Charter One Financial, έναντι του ποσού των 10,5 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της τελευταίας καταγράφει ράλι 22%.

Απώλειες περί το 18% καταγράφει η Ligand Pharmaceuticals στον Nasdaq, ύστερα από την καταγραφή ζημιών στο πρώτο τρίμηνο.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10339,76 μονάδες με κέρδη 0,22%, κέρδη 0,83% καταγράφει ο Nasdaq στις 1966,64 μονάδες, ενώ και ο S&P σημειώνει άνοδο 0,47% στις 1124,86.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4569,5,76 μονάδες με άνοδο 0,49%, κέρδη 0,79% κατέγραψε ο DAX στις 4122,10 μονάδες, ενώ άνοδο 0,77% σημείωσε και ο CAC 40 στις 3729,38 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v