Οριακές αναταράξεις στη Wall μετά τη Fed (update)

Μικρές διακυμάνσεις κατέγραψαν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά μετά την αλλαγή διατύπωσης που χρησιμοποιήσε η Fed, σύμφωνα με την οποία προλειαίνει το έδαφος για μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων. Οι αυξήσεις, όπως είπε η FOMC, θα είναι ”σταδιακές”, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε ο όρος ”υπομονετική”. Διατηρεί τα κέρδη του το ευρώ έναντι του δολαρίου, πάνω από τα 38 δολάρια παραμένει το nymex.

Μικτές είναι οι τάσεις στην αμερικανική αγορά μετά την ανακοίνωση της Fed για διατήρηση των επιτοκίων, και τη μη χρήση του όρου ”υπομονετική”, στοιχείο που προϊδεάζει για μελλοντική αύξηση των επιτοκίων.

Κέρδη για το Λονδίνο, απώλειες σε Παρίσι-Φρανκφούρτη.

Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1%, όπως άλλωστε είχε προεξοφλήσει η αγορά. Ωστόσο, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο συνοδευτικό της απόφασης κείμενο, στο οποίο δεν χρησιμοποιείται πλέον η έκφραση ”υπομονετική”, στοιχείο που εξέλαβαν οι επενδυτές ως ένδειξη για μελλοντική αύξηση των επιτοκίων.

Εξάλλου, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες Μαρτίου, που σημείωσαν άνοδο 4,3% έναντι του 2,5% που αναμενόταν.

Η Tyco International λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του β΄ τριμήνου χρήσης, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Siebel Systems, ανακοίνωσε ότι το πρώην στέλεχος της IBM, Michael Lawrie, θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλός της.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 10319,81 μονάδες με άνοδο 0,06%, ο Nasdaq ενισχύεται 0,37% στις 1945,92 μονάδες, ενώ και ο S&P σημειώνει άνοδο 0,06% στις 1118,19 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4546,7 μονάδες με άνοδο 1,27%, απώλειες 0,42% σημείωσε ο DAX στις 3990,75 μονάδες, ενώ με πτώση 0,13% έκλεισε ο CAC 40 στις 3700,79 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v