Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη Wall Street λόγω κατασκευών

Επιστρέφει σε ανοδική πορεία η Wall, ανακτώντας τις χθεσινές απώλειες, λόγω ανέλπιστης ισχυρής αύξησης στις ενάρξεις νεόδμητων που ωθούν τους κλάδους κατασκευών-δομικών υλικών. Κέρδη και στην τεχνολογία.

Επιστρέφουν σε ανοδική πορεία οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, ανακτώντας τις χθεσινές απώλειες, χάρη κυρίως στην ανέλπιστη ισχυρή αύξηση στις κατασκευές νέων κατοικιών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,14% στις 7.299 μονάδες, ο S&P 1,73% στις 766 μονάδες, και ο Nasdaq 2,13% στις 1.433 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφει ο κατασκευαστικός κλάδος, με την κατασκευαστική Centex να ενισχύεται 4,5% και την Home Depot 4,5% επίσης, μετά την ανακοίνωση αναπάντεχης αύξησης 22% στις ενάρξεις κατασκευής νέων οικιών.

Στον αντίποδα, η Alcoa «βουλιάζει» 8,89% μετά την προειδοποίηση ότι η μεγαλύτερη επιχείρηση αλουμινίου των ΗΠΑ θα εμφανίσει δεύτερο επάλληλο τρίμηνο ζημιών.

Τα μεγαλύτερα κέρδη στον Dow Jones αποκομίζει η μετοχή της Citigroup, με άνοδο 5,6%. Ο χρηματοοικονομικός επιμέρους κλάδος του S&P ενισχύεται 1,6%.

Η Morgan Stanley πάντως υποχωρεί 1% εξαιτίας της υποβάθμισης σε underperform από την Bank of America.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν και οι τεχνολογικές μετοχές, και μάλιστα από την αρχή της συνεδρίασης, ενώ αντιθέτως, στις πρωινές συναλλαγές, οι δείκτες S&P και Dow κινούνταν σταθεροποιητικά.

Η Cisco Systems κερδίζει 2,3% κατόπιν της αναβάθμισης από την Goldman Sachs.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εμφάνιζαν στο μεγαλύτερο διάστημα σημαντικές απώλειες για πρώτη φορά μετά από πέντε κερδοφόρες συνεδριάσεις.

Η πτώση περιορίστηκε στο κλείσιμο των συνεδριάσεων. Ο δείκτης FTSE τερμάτισε με απώλειες 0,18%, ο DAX 1,4% και ο CAC 0,87%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v