Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Bank of America πιέζει τη Wall Street

Η αρχική ώθηση στην αγορά από τα κέρδη τριμήνου των τραπεζών αντισταθμίζεται από την ανησυχία των επενδυτών ότι οι κυβερνητικές απόπειρες διάσωσης των ιδρυμάτων δείχνουν να πέφτουν στο κενό. Αργία στη Wall τη Δευτέρα.  

Η αρχική ώθηση από τα κέρδη τριμήνου των τραπεζών φαίνεται να αντισταθμίζεται από την ανησυχία των επενδυτών ότι οι κυβερνητικές απόπειρες διάσωσης των ιδρυμάτων δείχνουν προς ώρας να πέφτουν στο κενό. 
 
Ο δείκτης Dow Jones αυτή την ώρα υποχωρεί 0,34% στις 8.157,79 μονάδες, ενώ ο S&P 500 "χάνει" 0,41% στις 840,20 μονάδες και ο Nasdaq 0,18% στις 1.509,18 μονάδες.

Η μετοχή της Bank of America συνεχίζει για έβδομη διαδοχική ημέρα την πτωτική της πορεία (κατά 13% σήμερα) παρά τη γενναιόδωρη ομοσπονδιακή στήριξη των 138 δισ. δολαρίων ενώ η Citigroup απώλεσε τα αρχικά κέρδη 17% μετά την ανακοίνωση του τραπεζικού κολοσσού ότι θα χωριστεί στα δύο, και πλέον καταγράφει απώλειες 5%. 

Ο δείκτης MSCI World, που καλύπτει 23 ανεπτυγμένες αγορές, ενισχύθηκε 1,8%, ενώ είχε απολέσει 10% στις επτά προηγούμενες συνεδριάσεις, εξαιτίας των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο και καταδεικνύουν το βάθος της οικονομικής κρίσης.

Να σημειωθεί ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο δεν θα λειτουργήσει την Δευτέρα, λόγω της αργίας για τον εορτασμό της ημέρας του Martin Luther King.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,63% υψηλότερα, ο DAX 0,68% και ο CAC 0,7%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v