Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόπωση στη Wall μετά τα αρχικά κέρδη

Διορθωτική κίνηση επικρατεί στη Wall, μετά τα αρχικά κέρδη χάρη στο κρατικό «σωσίβιο» 138 δισ. δολ. στην Bank of America και την εκτίμηση της Intel ότι η κερδοφορία θα ανακάμψει. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Διορθωτική κίνηση επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, κατόπιν των σημαντικών κερδών που αποκομίστηκαν στις αρχές της συνεδρίασης, ως αντίδραση σε επτά επάλληλες πτωτικές συνεδριάσεις και χάρη στο κρατικό «σωσίβιο» 138 δισ. δολ. στην Bank of America και την εκτίμηση της Intel ότι η κερδοφορία θα ανακάμψει.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε αρχικώς έως 1,5%, αλλά αυτή την ώρα υποχωρεί 0,99% στις 8.131 μονάδες, ενώ ο ο S&P "χάνει" 1,35% στις 832 μονάδες και ο, Nasdaq 1,23% στις 1.493 μονάδες.

Αισθητή είναι η διόρθωση στον τραπεζικό κλάδο. Το αμερικανικό δημόσιο δέχτηκε να επενδύσει επιπλέον 20 δισ. δολ. στην Bank of America και να εγγυηθεί ενεργητικά της ύψους 118 δισ. δολ., για να την βοηθήσει να απορροφήσει την Merrill Lynch & Co.

Η μετοχή της Bank of America ενισχύθηκε έως 12% ενώ της Citigroup έως 14% κατόπιν της ανακοίνωσης του τραπεζικού κολοσσού ότι θα χωριστεί στα δύο.

Η Intel κέρδισε 3,5% συμπαρασύροντας τον τεχνολογικό κλάδο σε αισθητή ανάκαμψη.

Ο δείκτης MSCI World, που καλύπτει 23 ανεπτυγμένες αγορές, ενισχύεται 1,8%, ενώ είχε απολέσει 10% στις επτά προηγούμενες συνεδριάσεις, εξαιτίας των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο και καταδεικνύουν το βάθος της οικονομικής κρίσης.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε 2,1%, με τον δείκτη CSI 300 της Κίνας να κερδίζει 3,8%.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,63% υψηλότερα, ο DAX 0,68% και ο CAC 0,7%.

Να σημειωθεί ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο δεν θα λειτουργήσει την Δευτέρα, λόγω της αργίας για τον εορτασμό της ημέρας του Martin Luther King.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v