Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο "κόκκινο" λόγω πετρελαίου η Wall

Τα νέα υψηλά για το πετρέλαιο εξαφανίζουν κάθε σκέψη ουσιαστικής ανοδικής κίνησης στην αμερικανική αγορά, η οποία κινείται σε οριακά χαμηλότερα μετά τη …«μαύρη Πέμπτη». Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές.

Τα νέα υψηλά για το πετρέλαιο, πάνω και από τα 142 δολάρια εξαφανίζουν κάθε σκέψη ουσιαστικής ανάκαμψης στην αμερικανική αγορά μετά τη …«μαύρη Πέμπτη».

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κατέρρευσε, με τον Dow Jones να χάνει 350 μονάδες καθώς η Goldman Sachs υποβάθμισε τον κλάδο των brokers, προέβλεψε νέες απομειώσεις ενώ συνέστησε sell για τις μετοχές «βαρόμετρα» της αγοράς, Citigroup και General Motors. Παράλληλα, το πετρέλαιο εκτινάχθηκε κατά 5 δολάρια, κοντά στα 140 δολάρια το βαρέλι.

Στη σημερινή συνεδρίαση, το πετρέλαιο συνεχίζει να καθορίζει την τάση στην αγορά, καθώς η αρχική ανοδική κίνηση με νέο ρεκόρ έως και τα 142,26 δολάρια τρόμαξε τους επενδυτές. Αυτή την ώρα κινείται οριακά υψηλότερα των 140 δολαρίων.

«Βοήθειες» στην αμερικανική αγορά προσφέρουν και τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν λίγο νωρίτερα. Πιο συγκεκριμένα, τα καταναλωτικά εισοδήματα και οι δαπάνες διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων το Μάιο, λόγω και των έκτακτων φοροελαφρύνσεων που υλοποίησε η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, τα προσωπικά εισοδήματα ενισχύθηκαν κατά 1,9% έναντι εκτιμήσεων για 1,5%. Οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 0,8% το Μάιο, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο κατά 0,7%.

Παράλληλα, ελεγχόμενος δείχνει και ο πληθωρισμός, με το δομικό δείκτη να ενισχύεται κατά 0,1% έναντι προσδοκιών για διαμόρφωση στο 0,2%.

Στα της αγοράς, πιέσεις δέχεται ο τίτλος της KB Home, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει ζημιές στο β’ τρίμηνο.

Πτώση 4% εμφανίζει ο τίτλος της Palm, μετά την ανακοίνωση πρόβλεψης για μείωση των πωλήσεων κατά 26%.

Ο τίτλος της Sony Ericsson δέχεται πιέσεις μετά την ανακοίνωση για επιβράδυνση της ζήτησης για κινητά υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.395 μονάδες με απώλειες 0,51%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,51%, στις 2.309 μονάδες. Πτώση 0,12% για τον S&P 500 στις 1.281 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,07%, στις 5.521 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,60%, στις 4.399 μονάδες. Πτώση 0,50% για τον DAX 30, στις 6.427 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v