Γκρίνσπαν: Ψάχνοντας το timing της ανάκαμψης

Αβέβαιο είναι το timing της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Fed Άλαν Γκρίνσπαν, καθώς οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να εμφανίζονται επιφυλακτικές. Απροσδόκητη πτώση του PMI στο 47,6 τον Απρίλιο από το 48,4 του Μαρτίου. Παραμένει σε αρνητικό πρόσημο η Wall.

Αβέβαιο είναι το timing της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας σύμφωνα με τα όσο δήλωσε ο πρόεδρος της Fed Άλαν Γκρίνσπαν, καθώς οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να εμφανίζονται επιφυλακτικές. Απροσδόκητη πτώση του PMI στο 47,6 τον Απρίλιο από το 48,4 του Μαρτίου. Παραμένει σε αρνητικό πρόσημο η Wall.

Σε δηλώσεις του ενώπιον της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του Κογκρέσου, ο Άλαν Γκρίνσπαν δήλωσε ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, ωστόσο το timing αυτής είναι ακόμη αβέβαιο, καθώς οι επιχειρήσεις τηρούν επιφυλακτική στάση.

Επιπλέον, ο δείκτης PMI του Σικάγο, κατέγραψε απροσδόκητη πτώση στο 47,6 τον Απρίλιο από το 48,4 του προηγουμένου μήνα, παραμένοντας κάτω από το επίπεδο των 50, γεγονός που υποδηλώνει επιβράδυνση. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 48,9.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών πρόκειται να επικεντρώσουν και τα αποτελέσματα των Goodyear Tire & Rubber, αλλά και της ασφαλιστικής Chubb.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,48% στις 8457,54 μονάδες, ενώ ακολουθεί και ο Nasdaq με πτώση 0,52% στις 1463,59 μονάδες. Ο S&P υποχωρεί κατά 0,36% στις 914,58 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v