Μικρή πτώση στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, εν αναμονή των αυριανών στοιχείων για την απασχόληση. Στο 3,81% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Κέρδη 1% για το δολάριο έναντι της βρετανικής λίρας. Άνοδος 4% για το Brent στα $76,8.

Μικρή πτώση στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και ενώ οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας κατέγραψαν μεγαλύτερη άνοδο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,4% στις 41.990 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,19% χαμηλότερα στις 17.892 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,2% στις 5.697 μονάδες.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 225.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου από 219.000 μια εβδομάδα νωρίτερα. Οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή άνοδο στις 220.000.

Ο μέσος όρος των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, μια λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση, υποχώρησε οριακά στις 224.250 από 225.000.

Από τα υπόλοιπα οικονομικά νέα της ημέρας, ο ο δείκτης υπηρεσιών ISM σκαρφάλωσε στις 54,9 μονάδες τον περασμένο μήνα από 51,5 μονάδες τον Αύγουστο. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2023. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του ISM προέβλεπαν οριακή άνοδο στις 51,8 μονάδες. 

«Θα δούμε κάποια επιφυλακτικότητα λόγω δύο παραγόντων. Τις ειδήσεις για τον πόλεμο που συνεχίζουν να επηρεάζουν την αγορά μετοχών και φυσικά τα αυριανά στοιχεία για την απασχόληση», δήλωσε στο Reuters ο Πίτερ Καρντίλο, επικεφαλής οικονομολόγος στη Spartan Capital Securities. 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών θα βρεθούν και τα σχόλια των αξιωματούχων της Fed, Ράφαελ Μπόστιτς και Νιλ Κασκάρι

Εν τω μεταξύ, στην τρίτη ημέρα εισέρχεται η απεργία των εργαζομένων σε λιμάνια των ΗΠΑ. Aναλυτές της Morgan Stanley προειδοποίησαν ότι μια παρατεταμένη απεργία μπορεί να αυξήσει τις τιμές καταναλωτή, με τις τιμές των τροφίμων να είναι οι πρώτες που θα επηρεαστούν. 

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο Brent κινείται 4% υψηλότερα στα 76,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,1% στα 2.668 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει μικρή άνοδο έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ καταγράφει κέρδη 1,1% έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο επίπεδο του 3,8%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v