Μικρή άνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό

Σε επίπεδα-ρεκόρ συνεχίζει ο S&P 500, μετά την πτώση του δείκτη του πληθωρισμού που παρακολουθεί η Fed στο 2,2%. Στο 3,76%η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ.

Μικρή άνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με τους δείκτες να οδεύουν σε εβδομαδιαία κέρδη και ενώ η τελευταία μέτρηση του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών επιβεβαίωσε την πτωτική πορεία του πληθωρισμού. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 42.346 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,02% στις 18.195 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,11% στις 5.751 μονάδες. 

Ο δείκτης τιμών PCE ενισχύθηκε κατά 2,2% σε ετήσια βάση τον Aύγουστο, έναντι ανόδου 2,5% τον Ιούλιο. Ο δείκτης είχε φτάσει στο επίπεδο του 7% τον Ιούνιο του 2022. Η μέτρηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα ενισχυθεί κατά 2,3%.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,1%, όσο ανέμεναν οι αναλυτές. Τον Ιούλιο είχε σημειώσει μηνιαία άνοδο 0,2%.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών των τροφίμων και της ενέργειας, ο λεγόμενος δομικός δείκτης τιμών PCE πραγματοποίησε άνοδο 2,7% σε ετήσια βάση, έναντι 2,6% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 2,7%.

Σε μηνιαία βάση, ο δομικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,1%, έναντι πρόβλεψης για άνοδο 0,2%, ενώ τον Ιούλιο είχε ενισχυθεί κατά 0,3%.

Eν τω μεταξύ, η καταναλωτική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο περισσότερο από ό,τι είχε δείξει η αρχική μέτρηση.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 70,1 μονάδων από 67,9 τον Αύγουστο.

Η αρχική μέτρηση του δείκτη είχε δείξει άνοδο στις 69 μονάδες. Οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή αναθεώρηση στις 69,3 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent υποχωρεί 0,1% στο 70,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,2% στα 2.689 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1.19 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί 4 μονάδες βάσης, στο 3,76%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v