Οριακές απώλειες στη Wall Street

Μαζεύονται οι δείκτες μετά το οκταήμερο σερί κερδών. Συνεχίζει τη διολίσθηση το πετρέλαιο και την κούρσα ο χρυσός, υποχωρούν αποδόσεις ομολόγων και δολάριο. Ιστορικό υψηλό για τη Netflix.

Οριακές απώλειες στη Wall Street

Χωρίς αξιόλογες μεταβολές οι αμερικανικές μετοχές, στον απόηχο του μεγαλύτερου σερί κερδών για το 2024 που έχουν καταγράψει οι S&P 500 και Nasdaq. Οι δύο δείκτες έκλεισαν όγδοη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2023 αντίστοιχα.

O Dow Jones υποχωρεί 0,11% στις 40.852 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,11% στις 5.601 μονάδες και o Nasdaq κινείται χαμηλότερα 0,20% στις 17.840 μονάδες.

Εάν ο S&P 500 σημειώσει ένατη συνεχόμενη κερδοφόρα συνεδρίαση, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο θετικό σερί του από το 2004, σύμφωνα με στοιχεία της Deutsche Bank.

Τα ισχυρά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και η ήπια έκθεση για τον πληθωρισμό που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα βοήθησαν να κατευναστούν οι φόβοι των επενδυτών για την οικονομία.

Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές ετοιμάζονται για το ετήσιο Οικονομικό Συμπόσιο της Fed στο Jackson Hole, όπου ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ θα μιλήσει την Παρασκευή. Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Ιούλιο θα δημοσιευτούν την Τετάρτη.

Η Wall Street αναζητά υποδείξεις για το τι να περιμένει στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της Fed. Επί του παρόντος, η τιμολόγηση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης υποδηλώνει 100% πιθανότητα οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας να μειώσουν τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της CFRA Research, είπε ότι το ερώτημα δεν είναι μόνο πότε η Fed θα μειώσει τα επιτόκια, αλλά κατά πόσο.

Στο ταμπλό, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Palo Alto Networks κάνει άλμα 9%, καθώς ανακοίνωσε υπέρβαση προσδοκιών για το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο. 

Παράλληλα, οι μετοχές της Netflix επεκτείνουν το ράλι τους για έκτη συνεδρίαση, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών, καθώς νέες αλλαγές στην πλατφόρμα αναζωπυρώνουν τις συνδρομές και αυξάνουν τις πωλήσεις. Οι μετοχές της εταιρείας ενισχύονται 3,3% στα 711,33 δολάρια, ξεπερνώντας το ενδοημερήσιο υψηλό των 700,99 δολ. το 2021.

Η φαρμακευτική Εli Lilly κερδίζει 2,7%, αφού δοκιμή σε τελευταίο στάδιο διαπίστωσε ότι το φάρμακο απώλειας βάρους tirzepatide μείωσε κατά 94% τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 για παχύσαρκους ή υπέρβαρους.

Από την άλλη, οι μετοχές της Paramount υποχωρούν 2% μετά τις αναφορές ότι το στέλεχος Edgar Bronfman Jr. υπέβαλε ανταγωνιστική προσφορά για την εξαγορά της National Amusements, της εταιρείας που κατέχει το μερίδιο ελέγχου της Paramount Global. Τον περασμένο μήνα, η Skydance Media κατέληξε σε συμφωνία για την αγορά της Paramount.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent σημειώνει πτώση 0,55% στα 77,23 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI υποχωρεί 0,58% στα 73,94 δολάρια. Η τιμή του χρυσού ενισχύεται περαιτέρω 0,19% στα 2.546 δολ. ανά ουγκιά.

Καθοδική τροχιά κατά τέσσερις μονάδες βάσης, στο 3,82%, ακολουθούν οι αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Στην αγορά συναλλάγματος, τέλος, το δολάριο υποχωρεί 0,25% έναντι του ευρώ, στο 1,1115 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v