Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Nasdaq (+1,4%) να ενισχύεται για όγδοη σερί συνεδρίαση και τον S&P 500 να επιστρέφει πάνω από τις 5.600 μονάδες. Στο 3,86% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πιέσεις στο πετρέλαιο. Νέο ρεκόρ για τον χρυσό. Υποχώρησε το δολάριο.

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Κέρδη στη Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στην δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed την Τετάρτη και στην ομιλία του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, Τζερoμ Πάουελ στο Τζάκσον Χολ την Παρασκευή.

Όπως είναι αναμενόμενο, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν αναφορές στην επιτοκιακή πολιτική της Τράπεζας με την πλειοψηφία των αναλυτών να αναμένει τουλάχιστον δύο μειώσεις επιτοκίων το 2024, με πρώτη μείωση τον Σεπτέμβριο.

Άλλωστε, τα μέλη της Fed, Mary Daly και Austan Goolsbee έκαναν λόγο το Σαββατοκύριακο για την πιθανότητα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής τον Σεπτέμβριο.

O Dow Jones ενισχύθηκε 0,58% ή 236 μονάδες στις 40.896, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,97% στις 5.608 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,39% στις 17.876 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των McDonalds (+3,2%) και Intel (+2,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Visa (-0,6%) και Boeing (-0,5%).

«Η αγορά έχει ανακάμψει σχεδόν πλήρως από τους υπερβολικούς φόβους ύφεσης νωρίτερα αυτό τον μήνα», δήλωσε ο Greg Marcus, διευθύνων σύμβουλος της UBS Private Wealth Management. Ωστόσο, «αναμένουμε ότι η αστάθεια θα παραμείνει για το υπόλοιπο του έτους. Η οικονομία επιβραδύνεται και πιθανότατα θα υπάρξει συνδυασμός αντικρουόμενων σημείων οικονομικών δεδομένων τους επόμενους μήνες, κάτι που πρόκειται να ανατροφοδοτήσει τη συζήτηση για την ύφεση», πρόσθεσε.

Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 3,86% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 4,05%.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent σημείωσε πτώση 2,20% στα 77,94 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 2,5% στα 74,70 δολάρια. Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού έπιασε νέο ιστορικό υψηλό, καταγράφοντας άνοδο 0,2% στα 2.543 δολ./oz. δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,4% έναντι του ευρώ, στο 1,1072 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v