Κλίμα ευφορίας στη Wall, ράλι 400 μονάδων για Nasdaq

Ανατροπή στην αμερικανική αγορά, με τον S&P 500 να περνά σε θετικό έδαφος για τον Αύγουστο, αφήνοντας πίσω του το sell off στις αρχές του μήνα. Απομακρύνονται οι ανησυχίες για ύφεση στις ΗΠΑ.

Κλίμα ευφορίας στη Wall, ράλι 400 μονάδων για Nasdaq

Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν οι δείκτες στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τις χαμηλότερες από τις αναμενόμενες τιμές του πληθωρισμού στις ΗΠΑ αλλά και τις σημερινές μακροοικονομικές ανακοινώσεις που περιορίζουν τις ανησυχίες για ύφεση

Ο δείκτης S&P 500 πέρασε σε θετικό έδαφος για τον Αύγουστο, σηματοδοτώντας την πλήρη ανάκαμψη από το ταραχώδες ξεκίνημα του μήνα, που είχε ως αποτέλεσμα ένα γρήγορο ξεπούλημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο λόγω των ανησυχιών για πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης αναφοράς της αμερικανικής αγοράς έκλεισε με κέρδη 1,6% στις 5.543 μονάδες. Αυτό οδήγησε τον S&P 500 πάνω από το επίπεδο κλεισίματός του στις 31 Ιουλίου, όταν η Federal Reserve ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση για τα επιτόκια.

Το σημερινό ράλι υποστηρίχθηκε από τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων και αιτήσεων ανεργίας, τα οποία βοήθησαν να αμβλυνθούν οι ανησυχίες για οικονομική ύφεση.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 554 μονάδες, απομακρυνόμενος από το ορόσημο των 40.000 μονάδων. Ειδικότερα, έκλεισε με άνοδο 1,39% στις 40.563 μονάδες με ισχυρά κέρδη για τις μετοχές των καταναλωτικών εταιριών Cisco και Walmart.  

Αλμα 401 μονάδων ή 2,34% υψηλότερα για τον τεχνολογικό Nasdaq στις 17.594 μονάδες.  

Οι μετοχές βρέθηκαν σε βραχυπρόθεσμο θετικό κανάλι από εχθές, όταν οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο αφού ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ κατέγραψε επιβραδυνόμενο ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού στο 2,9%, το χαμηλότερο από το 2021.

Τα αμερικανικά στοιχεία - σε συνδυασμό με ένα βασικό μέτρο του πληθωρισμού χονδρικής που δημοσιεύθηκε την Τρίτη και αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο - καθησύχασαν τους επενδυτές ότι μια οικονομική ήπια προσγείωση είναι και πάλι στο τραπέζι.

Στις σημερινές μακροοικονομικές ανακοινώσεις, τη μεγαλύτερη άνοδο του τελευταίου 1,5 χρόνου κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, χάρη στην ανάκαμψη του κλάδου αυτοκινήτου.

Την ίδια στιγμή, οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 7.000 στις 227.000 την προηγούμενη εβδομάδα, εμφανίζοντας τη χαμηλότερη μέτρηση των τελευταίων πέντε εβδομάδων, σύμφωνα με τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Οι επενδυτές αξιολογούν τώρα αν τα στοιχεία δείχνουν μείωση των επιτοκίων κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο. Η τιμολόγηση της αγοράς υποδηλώνει πιθανότητα 58,5% για το πρώτο και 41,5% για το δεύτερο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με κέρδη 0,8%, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε άνοδο 1,66% και ο CAC 40 στο Παρίσι κινήθηκε 1,23% υψηλότερα. 

Ανοδικά κινήθηκε η πετρελαϊκή τιμή, με κέρδη 1,3% στα 77,97 δολάρια, ενώ ο χρυσός κινήθηκε στα 2.498 δολάρια με άνοδο 0,77%.   

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v