Οριακή άνοδος στη Wall Street μετά τον πληθωρισμό

«Νηνεμία» επικρατεί στην αμερικανική αγορά μετά τα στοιχεία που έδειξαν νέα πτώση του πληθωρισμού σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις. Στο 3,8% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο. Κέρδη για το Brent.

Οριακή άνοδος στη Wall Street μετά τον πληθωρισμό

Ήπια κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη μετά τα στοιχεία που έδειξαν νέα πτώση του ετήσιου πληθωρισμού τον Ιούνιο. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,08% στις 39.798 μονάδες, o Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,05% στις 17.190 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,01% υψηλότερα στις 5.435 μονάδες. 

O δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 2,9% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο μετά από άνοδο 3% τον Ιούνιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 3%.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κινήθηκε 0,2% υψηλότερα όσο προέβλεπαν και οι αναλυτές. Τον Ιούνιο είχε υποχωρήσει 0,1%.

Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, κινήθηκε 3,2% υψηλότερα σε ετήσια βάση από 3,3% τον Ιούνιο. Η μέτρηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σε μηνιαία βάση ο δείκτης ενισχύθηκε 0,1%, όσο ανέμεναν και οι αναλυτές.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του πετρελαίου Brent σημείωσε άνοδο 0,5% στα 81,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,5% στα 2.492 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,103 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 3,8%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v