Μικρή άνοδος και ήπιες κινήσεις στη Wall Street

Χαμηλοί τόνοι και θετικά πρόσημα στα επινίκια μετά από μια εβδομάδα μεγάλων κερδών. Εν αναμονή νέων σινιάλων από τον Τζερόμ Πάουελ, συγκρατημένα αισιόδοξοι για μειώσεις επιτοκίων οι επενδυτές. Βουτιά για το πετρέλαιο, υποχωρεί το δολάριο.

Μικρή άνοδος και ήπιες κινήσεις στη Wall Street

Χωρίς αξιόλογες μεταβολές κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, στον απόηχο της καλύτερης εβδομάδας τους για το έτος και ενώ οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ στο Jackson Hole για τυχόν «σινιάλα» μείωσης επιτοκίων.

O Dow Jones ενισχύεται 0,42% σ τις 40.828 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,42% στις 5.577 μονάδες και o Nasdaq κινείται υψηλότερα 0,41% στις 17.703 μονάδες.

Και οι τρεις κύριοι δείκτες εκτινάχθηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς ένα σύνολο οικονομικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων του δείκτη τιμών καταναλωτή και των λιανικών πωλήσεων, λειτούργησαν κατευναστικά στις ανησυχίες των επενδυτών για ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι παγκόσμιες αγορές υπέστησαν έντονες απώλειες νωρίτερα τον Αύγουστο, μετά την υψηλότερη από την αναμενόμενη αύξηση του ποσοστού ανεργίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο.

«Η αγορά έχει ανακάμψει σχεδόν πλήρως από τους υπερβολικούς φόβους ύφεσης νωρίτερα αυτό τον μήνα», δήλωσε ο Greg Marcus, διευθύνων σύμβουλος της UBS Private Wealth Management. Ωστόσο, «αναμένουμε ότι η αστάθεια θα παραμείνει για το υπόλοιπο του έτους. Η οικονομία επιβραδύνεται και πιθανότατα θα υπάρξει συνδυασμός αντικρουόμενων σημείων οικονομικών δεδομένων τους επόμενους μήνες, κάτι που πρόκειται να ανατροφοδοτήσει τη συζήτηση για την ύφεση», πρόσθεσε.

Η Goldman Sachs μείωσε τις πιθανότητες διολίσθησης των ΗΠΑ σε ύφεση τους επόμενους 12 μήνες στο 20% από 25%.

Την Τετάρτη αναμένονται τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, ενώ ο Πάουελ θα μιλήσει στο συμπόσιο του Jackson Hole την Παρασκευή.

Οι traders βλέπουν πιθανότητα 73,5% να μειωθούν τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης (bps) τον Σεπτέμβριο.

Στο ταμπλό, η κατασκευάστρια μικροτσίπ Advanced Micro Devices (ΑΜD) κάνει άλμα 3,8% αφότου ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εξαγοράσει την κατασκευάστρια διακομιστών ZT Systems έναντι 4,9 δισ. δολ. προκειμένου να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της στην τεχνητή νοημοσύνη και να ανταγωνιστεί αποτελεσματικότερα τη Nvidia.

Η εταιρεία καλλυντικών Estee Lauder επανήλθε στα κέρδη μετά τη βουτιά 2,2% που ακολούθησε την πρόβλεψή της για ετήσια κέρδη κάτω από τις προσδοκίες.

Παράλληλα, η προοπτική επιβράδυνσης της ζήτησης πετρελαίου από την Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα στον κόσμο, αντισταθμίζει τις ανησυχίες για τους κινδύνους προσφοράς μαύρου χρυσού στη Μέση Ανατολή.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent σημειώνει πτώση 1,43% στα 78,54 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI υποχωρεί 1,67% στα 75,37 δολάρια. Η τιμή του χρυσού ενισχύεται 0,22% στα 2.543 δολ./oz.

Ελαφρά καθοδική τροχιά κατά δύο μονάδες βάσης, στο 3,85%, ακολουθούν οι αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί 0,38% έναντι του ευρώ, στο 1,1071 δολ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v