Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street με «βαρίδι» Cisco και Walmart

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, μετά το κλείσιμο σε υψηλό δύο μηνών. Βουτιά 12% για Cisco και 7% για Walmart. Στο 4,46% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο. Απώλειες 2,5% για το αργό. Κέρδη για τον χρυσό.

Μικρή πτώση στη Wall Street με «βαρίδι» Cisco και Walmart

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, εν μέσω πιέσεων από τη βουτιά των μετοχών της Cisco και της Walmart και ενώ ξεθωριάζει η αισιοδοξία για το τέλος των αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,17% στις 34.941 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,19% χαμηλότερα στις 14.076 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,04% στις 4.500 μονάδες.

Οι δείκτες έχουν πραγματοποιήσει ράλι αυτή την εβδομάδα, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό δύο μηνών, καθώς οι ενδείξεις επιβράδυνσης του πληθωρισμού στη μεγαλύτερη οικονομία των ΗΠΑ έχουν ενισχύσει τις προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε νέες αυξήσεις επιτοκίων. 

Ωστόσο, η αβεβαιότητα για το πότε η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει τις μειώσεις επιτοκίων προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές. 

«Πιστεύω ότι το ράλι από τα ευνοϊκά πρόσφατα οικονομικά στοιχεία είναι δικαιολογημένο. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της Fed έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις και αυτό μπερδεύει τους επενδυτές», υπογράμμισε στο Reuters ο Πίτερ Άντερσεν, ιδρυτής της Andersen Capital Management. 

H μετοχή της Cisco βουτάει 12%, καθώς η εταιρεία δικτύων μείωσε τις προβλέψεις για τα ετήσια έσοδα και κέρδη.

Απώλειες 7% σημειώνει η μετοχή της Walmart. Η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ έστειλε προειδοποίηση για αποδυνάμωση των καταναλωτικών δαπανών ενόψει των Χριστουγέννων. 

Στον αντίποδα, η μετοχή της Macy's πραγματοποιεί ράλι 9% καθώς οι τριμηνιαίες πωλήσεις ήταν καλύτερες από τις προβλέψεις. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 231.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Νοεμβρίου από 217.000 μια εβδομάδα νωρίτερα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειώσουν άνοδο στις 220.000.

Ο μέσος όρος των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, μια λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση, ενισχύθηκε στις 220.500 από 212.500.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,6% στα 74,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,5% στα 1.975 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,086 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 6 μονάδες βάσης, στο 4,46%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v