Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική επιστροφή των αγοραστών στη Wall Street

Ισχυρή άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Nasdaq να σημειώνει «άλμα» 2% και τον Dow Jones να κερδίζει πάνω από 390 μονάδες. Στο 4,63% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πιέσεις στον χρυσό. Υψηλότερα το πετρέλαιο.

Δυναμική επιστροφή των αγοραστών στη Wall Street

Κάλυψε τις χθεσινές απώλειες η Wall Street αν και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων παρέμειναν σε ανοδική τροχιά για δεύτερη μέρα.

O Dow Jones ενισχύθηκε 1,16% ή 391 μονάδες στις 34.283, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,56% στις 4.415 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,05% στις 13.798 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Intel (+3%) και Dow (+2,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Walt Disney (-2,7%) και Nike (-0,9%).

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο επικεφαλής της Fed Τζερομ Πάουελ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για νέες αυξήσεις επιτοκίων, σημειώνοντας ότι «η Κεντρική Τράπεζα δεν είναι σίγουρη πως η νομισματική πολιτική είναι αρκετά περιοριστική για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2%».

Στο μεταξύ, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων παρέμειναν σε ανοδική τροχιά καθώς το 10ετές ενισχύθηκε μία μονάδα βάσης στο 4,63% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 5,05%.

«Η αγορά ομολόγων είναι πολύ πιο 'έξυπνη' από την χρηματιστηριακή αγορά όταν πρέπει να προβλέψει τις κινήσεις των επιτοκίων. Η Fed δεν μειώνει τα επιτόκια…Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια αγορά με υψηλά επιτόκια έως το τέλος του 2025», προέβλεψε ο Kevin Simpson της Capital Wealth Planning.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε για τέταρτο διαδοχικό μήνα τον Νοέμβριο και συγκεκριμένα στις 60,4 μονάδες από 63,8 τον προηγούμενο μήνα. Αυτή ήταν η χαμηλότερη μέτρηση από τον Μάιο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,9% στα 77,17 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 1,5% στα 1.939 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0682.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v