Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street μετά τη Fed

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες μετά τη δήλωση Πάουελ ότι είναι πιθανή νέα αύξηση επιτοκίων. Στο 4,63% εκτινάσσεται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομόλογου. Ανακάμπτει το αργό. Μικρή πτώση για τον χρυσό. Ράλι 23% για τη Virgin Galactic.

Πτώση στη Wall Street μετά τη Fed

Απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, με τους S&P 500 και Nasdaq να οδεύουν στο τέλος του πολυήμερου ράλι μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ. 

O Dow Jones σημειώνει πτώση 0,68% στις 33.884 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,89% στις 13.527 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,8% στις 4.347 μονάδες.

Ο Πάουελ τόνισε ότι η Fed μπορεί να έχει ακόμα περισσότερη δουλειά να κάνει στη μάχη κατά των ψηλών τιμών.

«Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) δεσμεύεται να υιοθετήσει μια νομισματική πολιτική η οποία θα είναι αρκούντως περιοριστική για να φέρει τον πληθωρισμό κάτω στο 2% με την πάροδο του χρόνου. Δεν είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε επιτύχει μια τέτοια στάση» υπογράμμισε.

O Πάουελ επισήμανε ότι ο πληθωρισμός είναι «αρκετά πάνω» από εκεί που θα ήθελε να τον δει η Fed.

«Οι συνάδελφοί μου και εγώ είμαστε ικανοποιημένοι από αυτήν την πρόοδο αλλά αναμένουμε ότι η διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού στο 2% έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει» τόνισε σε εκδήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Αν καταστεί κατάλληλο να συσφίξουμε περαιτέρω τη νομισματική πολιτική δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε» πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Νοεμβρίου υποχώρησε στις 217.000 από 220.000 μία εβδομάδα πριν. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 218.000.

Ο μέσος όρος των αιτήσεων ανεργίας τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, μια λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση, αυξήθηκε στις 212.250 από 210.750.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ανακάμπτει από την πολυήμερη πτώση, με την τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού να σημειώνει άνοδο 1,4% στα 76,5 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός υποχωρεί 0,07% στα 1.956 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 12 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 4,63%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Disney ενισχύεται 4%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών και την επέκταση του σχεδίου περιορισμού του κόστους. 

Ράλι 23% πραγματοποιεί η μετοχή της Virgin Galactic, καθώς η εταιρεία διαστημικού τουρισμού ανακοίνωσε διπλασιασμό των τριμηνιαίων εσόδων. 



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v