Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες σε μια συνεδρίαση με ήπιες συναλλαγές. Στο 4,57% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Απώλειες 0,2% για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο. Boυτιά 16% για τη μετοχή της Warner Bros.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, διευρύνοντας το πολυήμερο ράλι που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,07% στις 34.130 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,13% χαμηλότερα στις 13.620 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,05% στις 4.376 μονάδες.

Την Τρίτη, oι Dow Jones και S&P 500 έκλεισαν σε θετικό έδαφος για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση, ενώ ο Nasdaq έκανε το «εννιά στα εννιά».

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 4,57%, έχοντας αποκλιμακωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω προσδοκιών ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων. 

Η αγορά προβλέπει πλέον ότι η Fed θα ξεκινήσει τις μειώσεις επιτοκίων τον Μάιο, σύμφωνα με τις κινήσεις στα προθεσμιακά συμβόλαια, με την πιθανότητα μείωσης κατά 25 μονάδες βάσης να έχουν αυξηθεί στο 52%.

O πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να είναι πρόθυμη να επιδείξει ευελιξία στις μεθόδους που χρησιμοποιεί για να προβλέψει την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

«Το διανοητικό σθένος πρέπει να συνδυάζεται με ευελιξία και εγρήγορση» τόνισε ο Πάουελ σε συνέδριο για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Συμβουλίου Έρευνας και Στατιστικής της κεντρικής τράπεζας.

«Ακόμα και με τα πιο εξελιγμένα μοντέλα και ακόμα και σε σχετικά ήρεμες εποχές, η οικονομία συχνά μας εκπλήσσει» ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg ο Πάουελ.

«Αλλά η οικονομία είναι ευέλικτη και δυναμική και υπόκειται κατά καιρούς σε απρόβλεπτα σοκ, όπως η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση ή η πανδημία. Στις περιόδους αυτές, οι οικονομολόγοι της Fed πρέπει να σκέφτονται έξω από τα καθιερωμένα πλαίσια» πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται χαμηλότερα, καταγράφοντας πτώση 0,85% στα 76,7 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός διολισθαίνει 0,22% στα 1.969 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,068 δολ./ευρώ. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Warner Bros βουτάει 16%, καθώς η εταιρεία προειδοποίησε τους επενδυτές ότι δύσκολα θα εκπληρώσει τους στόχους για αποπληρωμή του χρέους της. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v